Även den kinesiska folkets befrielsearmé står inför allvarliga rekryterings- och retentionssvårigheter

Om du är en vanlig läsare av Meta-defense så vet du det frågan om mänskliga resurser har under de senaste åren blivit ett stort problem för de flesta västerländska arméer som samtidigt står inför tre faktorer som försämrar deras antal. Detta är också fallet för den kinesiska folkets befrielsearmé.

Minskningen av ansökningar, delvis kopplad till att värnplikten upphört i många europeiska arméer, men också till den allmänna opinionen som är mindre känslig för försvarsfrågor, tillför betydande svårigheter att rekrytera kandidater med den profil som arméerna förväntar sig, både på grund av den ökande teknologin hos alla. befattningar som kräver personal med högre utbildningsbakgrund, och befolkningens ökande stillasittande livsstil, vilket skapar svårare för kandidater att uppnå de fysiska kriterier som krävs för yrkets vapen.

Förutom svårigheterna med att rekrytera, kämpar västerländska arméer för att behålla soldater under kontrakt, många av dem beslutar sig för att inte förnya sitt engagemang i slutet av sitt första eller andra kontrakt, vilket skapar enorma svårigheter med att bygga pyramiden. effektiv väpnad styrka.

På detta område möter arméerna konkurrens från den civila arbetsmarknaden, som är särskilt förtjust i den kompetens som militären förvärvar och erbjuder karriärprofiler som både är bättre betalda och mycket mindre restriktiva än inom styrkorna.

växthusbeställning Arméplanering och militära planer | Försvarsanalys | Försvarsinstitutionell kommunikation
Majoriteten av västerländska arméer möter idag svårigheter med att underhålla och säkerställa förnyelse av sin personal.

Man kunde ha trott att denna situation bara påverkade arméerna i västerländska demokratier. Så är inte fallet. Folkets befrielsearmé verkar faktiskt också stöta på allt större problem med att upprätthålla sitt antal och behålla kontrakterade soldater. Uppenbarligen, genom sin traditionella opacitet, kommunicerar PLA inte öppet om detta ämne. Emellertid flera överensstämmande och åtföljande uppgifter, presenterade i en analys publicerad på den amerikanska sajten DefenseOne, intyga denna situation.

I april förra året reviderades faktiskt "värnpliktsföreskrifterna" som styr den kinesiska värnplikten som utgör mer än hälften av PLA-personalen i en tvåårig militärtjänst avsevärt av den kinesiska centrala militärkommissionen. Låt oss komma ihåg att enligt den officiella kinesiska diskursen, om värnplikten är obligatorisk, så gäller den bara ett mycket litet antal ungdomar i samma åldersgrupp.

Å ena sidan har PLA minskat sitt format avsevärt under de senaste 30 åren för att gå från en massbaserad försvarsarmé på mer än 4,5 miljoner man, till en modern och mycket professionaliserad armé med 2 miljoner soldater, som västerländska arméer. Däremot fanns det så många frivilliga för att fullgöra sin värnplikt att den obligatoriska värnplikten bara drabbade en mycket liten del av samma åldersgrupp. Men det var förr.

Trots en befolkning på över 1,4 miljarder kämpar Kina för att förse Folkets befrielsearmé med de siffror den behöver
Trots en befolkning på över 1,4 miljarder kämpar Kina för att förse PLA med den personal som behövs

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Försvarsanalys | Försvarsinstitutionell kommunikation

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna