Israelisk militärexport blomstrade under 2022 tack vare Europa och länder i Mellanöstern

12,5 miljarder dollar! Detta är rekordmängden beställningar för israelisk militärexport för år 2022, enligt det israeliska försvarsministeriet. Detta är en ökning med nästan 50 % under de senaste 3 åren, och dubbelt så mycket som de exportbelopp som registrerades för bara 10 år sedan.

Enligt uppgifter som överförts av Jerusalem gäller 25 % av beställningarna drönare och annan herrelös ammunition, 13 % radar och elektroniska krigföringssystem, 10 % optronisk utrustning och 12 % information, ledning och datainsamlingssystem, medan 6 % kommer från cyber aktiviteter. Andra anmärkningsvärda områden är flygelektronik (5 %), pansarfordon (5 %) och ammunition (4 %).

Den israeliska försvarsindustrins huvudsakliga kunder finns i Mellanöstern, där de länder som omfattas av Abrahamsavtalet har beställt utrustning till ett värde av 3,5 miljarder dollar från Jerusalem 2022, lika mycket som landets totala försvarsexport 2005.

Men det är främst européerna, med mer än 4 miljarder dollar i beställningar förra året, som har ökat landets export, ett belopp nästan multiplicerat med 10 jämfört med de 412 miljoner dollar som registrerades fem år tidigare.

Articclerie System Atmos israel Vapenexport | Tyskland | Artilleri
Danmark föredrog den israeliska Atmos framför den franska Caesar eller den svenska bågskytten för att ersätta den 18 Caesar 8×8 som överfördes till Ukraina.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Vapenexport | Tyskland | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna