Norge vänder sig till Leopard 2A8 för att byta ut sina tankar Leopard 2A4NO

Förra februari, i slutet av en tävling som verkade väldigt balanserad mot K2 Black Panther Sydkoreansk, Oslo hade meddelat sitt beslut att vända sig till den tyska stridsvagnen Leopard 2A7 för att ersätta 52:an Leopard 2A4NO köpte begagnat i början av 2000-talet från Nederländerna.

Enligt det norska pressmeddelandet, if de två stridsvagnarna hade visat liknande prestanda och kapacitet och båda som svar på de behov som uttryckts av den norska armén, hade den tyska stridsvagnen Krauss-Maffei Wegmann valts på kriterier om ekonomisk, politisk och militär närhet till Berlin.

Sedan dess har stridsvagnsmarknaden utvecklats avsevärt, särskilt under den kombinerade handlingen av konsekvenserna av kriget i Ukraina, såväl som uppkomsten av nya erbjudanden, särskilt KF-51 Panther från Rheinmetall.

Norge vänder sig till Leopard 2A8
Le Leopard 2A7 (vänster) och K2 Black Panther (höger) matchade varandra under tester i Norge.

I mitten av april, designern av Leopard 2 presenterade en ny version av tanken, betecknad 2A8, särskilt inbyggd integrering av det aktiva skyddssystemet för hårddödande Trophy och ett utökat syn- och perceptionssystem med datafusion för besättningen.

Detta tillkännagivande om ankomsten av en ny version av den mest exporterade västerländska tanken under de senaste 40 åren tog inte lång tid för att väcka intresse. Knappt en månad efter detta meddelade Bundeswehr att man vänder sig till denna nya standard för att ersätta de 18 Leopard 2A6 överförs till ukrainska styrkor, inte utan sätta en option på 123 ytterligare enheter, både för att säkerställa eventuella framtida förvärv av Bundeswehr och för att inrätta, som gjordes några veckor tidigare med Puma, ett attraktivt och mycket strukturerat exporterbjudande som i sin verksamhet liknar det amerikanska FMS.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT stridsvagnar | Tyskland | Konstruktion av pansarfordon

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna