Hur kommer franska MBDA:s Remote Carrier Expendable-drönare att revolutionera modern flygkrigföring?

Remote Carriers luftburna stridsdrönare tillkännagavs 2017 och är en av de sju pelarna i Future Air Combat System, som sammanför Tyskland, Spanien, Frankrike och, på senare tid, Belgien som en "observatör".

Det delas upp i två subrutiner, en "tung", anförtrotts åt tyska Airbus Defence & Space, som måste producera en stridsdrönare som i massa och uppdrag är jämförbar med Loyal Wingman utvecklades över Atlanten och i Australien, den andra "lätt och förbrukningsvara", anförtrodd åt franska MBDA.

Det är just den europeiska missilen som avtäcktes, med anledning aven intervju som gavs som en del av Paris Air Show 2023, mycket information om drönaren som för närvarande är under utveckling, såväl som om användningen som kommer att göras av den och det avsevärda operativa mervärdet som den kommer att tillföra FCAS-programmet, men också, förmodligen, au Rafale F5.

heter för närvarande " Fjärrbärare expanderbar eller RCE, som kan översättas som Drönare för förbrukningsmaterial, kommer enheten att ha dimensioner nära dem för en kryssningsmissil, med en längd på 4 meter, men en mycket mindre massa på endast 400 kg, vilket gör att den inte bara kan äga rum under vingarna av en strid, utan också en mer begränsad drönare när det gäller nyttolastkapacitet, till exempel Eurodrone RPAS, Aarok, den tunga Remote Carrier, men också drönaren som kommer från Neuron, vars utveckling tillkännagavs i samband med omröstningen av LPM 2024-2030 i Frankrike .

Le Rafale F5 kommer att kunna implementera Remote Carrier Expendable-drönaren
Le Rafale F5 kommer att vara ett system av system utformade för att styra stridsdrönare, inklusive en drönare som kommer från Neuron-demonstratorn

Första överraskningen i uttalanden från Judde de Larivière, som leder FCAS-programmet vid MBDA, RCE kan också implementeras av icke-luftvektorer, såsom landfordon, fartyg och, något ännu mer oväntat, ubåtar. , vilket naturligtvis öppnar vägen. till en mycket bred användning av systemet.

Själva enheten är designad för att återskapa prestanda och beteende hos ett stridsflygplan eller en kryssningsmissil, med hög subsonisk hastighet och betydande manövreringsförmåga, vilket för övrigt verkar vara dess primära funktion.

I själva verket, enligt MBDA, är RCE framför allt utformad för att få motståndarens luftvärnsförsvar att avslöja sig själva genom att reproducera beteendet hos ett betydande mål, så att de kan ingripas och förstöras av hangarfartyget. dess kapacitet utplacerad som en del av stridssystemet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Combat Drones | Försvarsanalys | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

  1. ... άδειγμα να περιπολεί για 30 λεπτά σε απόσταση μεγαλύτερη μεγαλύτερη μεγαλύτερη 350. από το σημείο εκκίνησής του, ειδικά επειδή σε αντίθμση επεση bay ε . μή, “πολύ χαμηλότερη από αυτή ενός πυραύλου κρουζοννννννννννννντν ντε Λαριβιέρ (σ.σ . της MBDA), δηλαδή λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ», γράφει το γαλλικό meta-defense.fr. [...]

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna