Kinesiska flygplan närmade sig taiwanesiskt luftrum närmare än någonsin

När de anlände 24 miles offshore, har krigare från den kinesiska folkets befrielsearmé aldrig varit så nära taiwanesiskt luftrum, vilket markerar en ny upptrappning mellan de två länderna.

Trots USA:s utrikesminister Antony Blinkens resa till Peking för bara en vecka sedan för att träffa Kinas president Xi Jinping, är spänningarna mellan USA och Kina om Taiwan fortfarande mycket höga. Således har Peking under de senaste dagarna ökat antalet deklarationer som hotar alla taiwanesiska önskemål om självständighet, ibland på ett mycket direkt sätt.

I lördags steg denna spänning igen, när en flotta på 21 stridsplan från Folkets befrielsearmé, samt 5 fartyg, återigen korsade den fiktiva linjen som delar Taiwansundet, som fram till för några år sedan användes som en luftgräns mellan Taiwan och Folkets Kina.

Men där flygplanet de senaste månaderna nästan omedelbart vände, fortsatte en flotta på 8 J-10 jaktplan på väg. att anlända endast 24 nautiska mil från den taiwanesiska kusten, ett avstånd som markerar gränsen för den angränsande zonen som sträcker sig från gränsen för territorialvatten till 12 nautiska mil från kusten, på ett avstånd av 24 nautiska mil.

Utan att ha samma privilegier som i territorialvatten har staten omfattande rättigheter och skyldigheter att ingripa i den angränsande zonen, särskilt när det gäller tillämpningen av tullbestämmelser, men också i kampen mot immigration. .

taiwan patriot e1687783314184 Kina vs Taiwan spänningar | Stridsflygplan | Luftförsvar
genom att flyga nära den taiwanesiska kusten samlar kinesiska plan in värdefull elektronisk intelligens om taiwanesiska luftvärnsförsvar.

Genom att närma sig detta område flirtade de kinesiska jaktplanen med det taiwanesiska luftvärnsförsvaret. Men det låga antalet enheter inblandade övertygade förmodligen Taipei om att detta var en ny provokation och därför att svara med största återhållsamhet.

Denna nya provokation flyttar återigen den gräns till vilken PLA anser sig kunna gå mot Taiwan utan vedergällning, medan det bara tar 3 minuter för en jagare som reser i 400 knop att klara avståndet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions China vs Taiwan | Stridsflygplan | Luftvärnsförsvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna