Kina skulle kunna använda ungdomsarbetslösheten för att stärka sin militär

Liksom många andra världsarméer har den kinesiska folkets befrielsearmé stött på verkliga svårigheter under de senaste åren när det gäller att uppfylla sina rekryteringsmål, samtidigt som antalet kvarhållande av militär personal också minskar i konkurrensen från den privata sektorn.

Det är därför de kinesiska myndigheterna i våras meddelade viktiga utvecklingar rörande kriterierna och skyldigheterna kring värnplikten som idag tillhandahåller mer än 70 % av PLA:s arbetskraft genom en 2-årig militärtjänst.

Således riskerar kinesiska värnpliktiga som försöker fly sina militära skyldigheter nu mycket höga böter på upp till 6000 XNUMX euro, men också nekas tillträde till offentliga tjänster, eller ännu enklare, få statliga bostäder.

Hur som helst så verkar det som om en extern faktor skulle kunna förbättra APL:s rekryterings- och retentionsmål avsevärt. Sedan 2020 har Kina faktiskt varit utsatt för mycket hög ungdomsarbetslöshet, som nådde en topp i maj förra året med en rekordarbetslöshet på 20,8 % för åldersgruppen 16-24 år.

PLA möter också svårigheter när det gäller militär personal
Liksom västerländska militärer står PLA inför utmaningar när det gäller att uppfylla sina rekryterings- och behållamål

Än värre är att slutet av läsåret kommer att kasta nästan 12 miljoner unga akademiker ut på en mättad arbetsmarknad i sommar, ett ämne som tas på största allvar av det kinesiska kommunistpartiet, fullt medvetet om den destabiliserande roll som en sådan massa unga människor spelar. kunde representera.

Men folkets befrielsearmés rekryteringssvårigheter är delvis kopplade till behovet av att öka rekryteringskriterierna för att gynna kvalificerade profiler, på grund av den massiva ankomsten av avancerad teknologi i de flesta vapensystem.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Folkrepubliken Kina | Flash Defense | Militär planering och planer

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna