Den amerikanska flottan har ett problem: Kina utvecklar också en robotflotta för att öka sin massa

Medveten om den anmärkningsvärda effektiviteten av planen för att bygga upp makt som tillämpas av sjöstyrkorna i People's Liberation Army, såväl som av den kinesiska marinindustrin, har den amerikanska flottan under flera år utvecklat en strategi baserad på en imponerande robot. flottan för att fylla det allt större gapet i fråga om massa och kapacitet med den kinesiska flottan.

Enligt Pentagon kommer detta tillvägagångssätt, även om det är tekniskt komplext, att göra det möjligt att konstituera en flotta på cirka 150 fartyg eller robotubåtar senast 2045, vilket gör det möjligt att föra det planerade formatet för den amerikanska flottan till 450 byggnader vid detta datum, och därmed kontrollera den kinesiska ökningen i kraft på detta område.

Men, och som vi redan har upprepat, lider denna strategi av en stor svaghet, eftersom den antar att Peking å sin sida inte utvecklar en spegelrobotflotta, för att neutralisera Pentagons förväntade fördelar.

Det är dock exakt den bana som den kinesiska flottan följer, som under flera år har ökat tekniska framsteg inom området robotfartyg och ubåtar, bland annat genom att vara mycket öppet inspirerad av amerikanska angreppssätt.

En kinesisk militär robotflotta skulle i hög grad försvåra den amerikanska flottans planer
Även om den är reducerad, bär JARI en EASA flat-face radar och en skrov ekolod, samt en kraftfull beväpning bestående av en 30 mm kanon, åtta kortdistans luftvärns- eller anti-skeppsmissiler i en silo och två torpedrör.

Detta är särskilt fallet meden 45 m och 200 tons marin demonstrator lanserades 2019 och uppenbarligen mycket nära det experimentella robothaverifartyget SeaHunter från den amerikanska flottan, som förra året genomförde en första kampanj med tester och försök som bedömdes vara tillfredsställande av den kinesiska generalstaben, även om det inte var så i sin officiella kommunikation.

Andra modeller har testats, bl.a JARI presenterade 2019, ett mycket mer kompakt fartyg på 15 meter för endast 20 ton, avsett att tillhandahålla kustskydd och hamn- och kustinfrastruktur.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Automation | Militär flottkonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna