Pentagon tillkännager ett nytt avbrott i leveranserna av F-35 under de kommande månaderna

Inför de svårigheter som LM stöter på kring TR-3-uppdateringen tillkännagav Pentagon den framtida avstängningen av F-35-leveranser under de kommande månaderna, med en möjlig förlängning till 2024.

Om Lockheed-Martins monteringslinjer för de 3 versionerna av F-35-stridsflygplanen aldrig har slutat producera, och idag tillverkar nio nya flygplan varje månad, har Pentagon redan vid flera tillfällen avbrutit leveransen av dessa enheter på grund av efterlevnadsproblem eller att ge tid för vissa utredningar att slutföras.

Så i december förra året, leveransen av amerikanska jaktplan avbröts i nästan 3 månader, efter att en US Marines Corps F-35B drabbats av ett motorbortfall under en vertikal landningsprocedur, lyckades piloten lyckligtvis skjuta ut innan kollisionen.

Några månader tidigare, i september 2022, hade leveransen också avbrutits i flera veckor efter att Försvarets kontraktsförvaltning lyfte fram att enhetens turbin använde element konstruerade med en legering importerad från Kina.

Under 2018 avbröts även leveransen i två månader, denna gång fören oenighet mellan Pentagon och Lockheed-Martin angående ansvaret för de korrosionsproblem som observerats på vissa flygplan, och därför betalningen av de 120 miljoner dollar i reparations- och modifieringskostnader som krävs för att lösa problemet.

F 35B krasch e1688051454231 BITD Defense Industrial Fabric | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
I december förra året kraschade en US Marines Corps F-35B under en vertikal landningsprocedur efter en effektbortfall som gjorde att leveranserna av flygplanet avbröts i 3 månader

Så blir det även under de kommande veckorna, men denna gång för en stafett som kraftigt kommer att överstiga avbrotten från några tidigare veckor. The Pentagon har faktiskt informerat LM om att det skulle sluta ta emot leveransen av de nya F-35:orna under de kommande veckorna, så länge den initiala stridsförmågan hos den nya TR-3-versionen, som kommer att börja levereras i augusti, inte har validerats.

Men enligt LM kommer denna validering att ske först i slutet av året, närmare bestämt i december, vilket resulterar i ett leveransavbrott på mer än 4 månader och tvingar flygplanstillverkaren att lagra upp till 45 flygplan i väntan på grönt ljus från Pentagon.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industrityg BITD | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna