Kinas årliga jagarproduktion kan växa ytterligare under kommande år

2022 erkände folkets befrielsearmés sjöstyrkor att tjänstgöra 3 typ 052DL 7500 XNUMX ton luftvärnsjagare, samt 3 Typ 055 tunga jagare på 11.000 XNUMX ton. Samma år erkände den amerikanska flottan för sin del att endast tjänstgöra en jagare, USS Frank E. Petersen Jr, ett 9.400 XNUMX-tons fartyg av Arleigh Burke Flight IIA-klassen.

De kinesiska fartygen tillverkades av två varv, det ena i Dalian, det andra i Jiangnan, som har lanserat mellan 2020 och 5 nya jagare av dessa två klasser varje år sedan 8, dvs. , sydkoreanska och australiensiska varv, vilket förklarar Pentagons och dess allierades mycket påtagliga oro över den kinesiska flottans framväxt.

Men saker och ting kan mycket väl bli ännu svårare för västerländska planerare. Faktum är att en ögonblicksbild publicerad på kinesiska sociala nätverk och förmedlas på twitter, visar att ett andra varv, beläget i Dalian, också skulle ha påbörjat byggandet av en jagare, troligen en ny typ 055.

Nya jagare tillverkade på ett tredje kinesiskt varv
Denna ögonblicksbild, som ligger i Dagushan-området i Dalian, visar att ett tredje kinesiskt varv nu tillverkar jagare. Byggandet av minst två nya enheter av denna klass har observerats nyligen

Denna upptäckt antyder naturligtvis, om den skulle bekräftas av andra byggstarter på denna plats, att de kinesiska flottstyrkorna fortfarande skulle kunna öka den årliga produktionen av nya jagare under de kommande åren, både för att ersätta de äldsta fartygen som fortfarande finns kvar. service endast för att utöka flottan.

Denna slutsats bör dock vägas. Satellitobservation av Dalian-varvet visar faktiskt att det har mobiliserat en stor del av sina produktiva resurser för att påskynda tillverkningen av nya LNG-fartyg och därmed möta den mycket starka globala efterfrågan på detta område, som har förstärkts sedan början av krig i Ukraina.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Constructions Navales militaires | Flash Défense | Flotte de surface

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna