Rafale M, Scorpène, SSN..: Spekulationerna är utbredda i den indiska pressen om premiärminister Modis officiella besök i Frankrike

Trycket ökar inom den indiska pressen kring det kommande officiella besöket av den indiska premiärministern Narendra Modi i Frankrike med anledning av firandet av den 14 juli, där flera Rafale Indian kommer att delta i den militära flygparaden.

Som vi hade redan ekat det, detta besök kan enligt henne vara möjligheten att meddela beställningen av 26 stridsflygplan Rafale M (marinen) för att beväpna det nya hangarfartyget INS Vikrant i stället för de Mig-29 som för närvarande är i tjänst.

Detta skulle bli en enorm framgång för det franska stridsflygplanet och dess designer, flygplanstillverkaren Dassault Aviation, som därmed skulle överskrida tröskeln på 300 flygplan beställda för export, såväl som en stor förstagång, när det gäller det första franska ombordade stridsflygplanet i historien som någonsin exporterats. (den argentinska Super Etendard är landbaserad).

Men andra förhandlingar är enligt uppgift på gång, lika spektakulära. Så enligt en artikel från Indiens berättelsewebbplats, det officiella besöket av Narendra Modi skulle också vara ett tillfälle för Indien och Frankrike att tillkännage beställningen av ytterligare 3 Scorpene-ubåtar, samt Frankrikes deltagande i kärnubåtsprogrammet för indiska attacker, som måste involvera 8 fartyg.

Rafale Su 30MKI Vapenexport | Air Independent Propulsion AIP | Stridsflygplan

Även om den för närvarande inte officiellt bekräftas, är hypotesen som ställts av artikelförfattaren långt ifrån fantasifull. Faktum är att även om allt tyder på att Type 214 från tyska TKMS i det aktuella sammanhanget kommer att bli vinnaren av P75i-tävlingen där Naval Group inte kunde delta, kommer det att ta flera år innan den faktiska produktionen av de nya dränkbara farkosterna börjar i byggarbetsplatserna i Mazagon.

Men med slutet av produktionen av den sista Scorpene från det tidigare P75-programmet, kommer dessa varv att gå in i en period av industriell inaktivitet som en order på ytterligare 3 Scorpene skulle kunna fylla, samtidigt som de stärker den indiska ubåtskapaciteten.

Utöver dessa överväganden kopplade till exploateringen av det industriella verktyget, hade Naval Group för några månader sedan kopplat sitt deltagande i det indiska SSN-programmet, att tillhandahålla vissa nyckelteknologier såsom Pumpjet som utrustar SSN Suffren men även SSBN Triomphant, och som avsevärt ökar utrymmet för fartyg i hög fart genom att begränsa kavitationsfenomen.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Vapenexport | Air Independent Propulsion AIP | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

  1. […] Men Safran kanske inte är den enda franska industrimannen som deltar i TEBDF-programmet. I själva verket, enligt den indiska sajten idrw.org, som citerar bekräftande källor, verkar det som om Dassault Aviation också skulle kunna stödja den indiska flygindustrin i utvecklingen av denna enhet, som vad Naval Group kunde göra angående programmet för indiska SSN. […]

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna