Brittiska forskare visar effektiviteten av investeringar i försvarsindustrin

Så snart det är fråga om försvarsinvesteringar, och i synnerhet anskaffning av krigsmateriel, är det vanligt att i det offentliga samtalet se motstånd mot statliga satsningar på detta område gentemot behoven inom andra områden, oftast utbildning, hälsa eller kampen mot fattigdom.

Faktum är att industriella investeringar i försvaret ibland uppfattas som en brist på dessa andra områden, desto mer pressande eftersom de får en omedelbar dimension i en stor del av den allmänna opinionen, medan försvarsfrågorna numera ofta ligger långt borta från dess bekymmer.

Sedan 2017 har arbetet utförts i Frankrike kring Socle Défense-programmet och det ekonomiska tillvägagångssättet Försvar med positiv värdering", försöker föra en annan synpunkt, särskilt på nivån för politiska beslutsfattare, genom att i ett land som Frankrike sätta i perspektiv, statliga utgifter inom försvarsindustrin och den ekonomiska avkastning de genererar, särskilt för staten budget, genom att utvärdera skatte- och socialförsäkringsintäkterna som är resultatet av dessa investeringar och faktiskt kommer att avlasta denna investering.

Tyvärr, även om ämnet har intresserat flera deputerade som är känsliga för försvarsfrågor, har detta synsätt strängt taget inte lett till en förändring av doktrinen på detta område i Frankrike, trots det land som är bäst placerat i Europa med sitt globala försvar, svagt utsatt för import och offshoring, och stark export.

Tempest Bae System GCAP e1679568478376 BITD Defense Industrial Fabric | Underleverantörskedja för försvarsindustri | Flash försvar
Sedan lanseringen 2018 har det brittiska Global Combat Air Program eller GCAP varit föremål för en ständiga och metodiska ekonomiska och industriella studier från BAe och det brittiska försvarsministeriet

Mais en rapport publicerad av brittiska forskare från University of Oxford, skulle kanske kunna föra samma beslutsfattare till fler överväganden gentemot detta synsätt. Akademikerna har faktiskt genomfört en uttömmande studie av konsekvenserna för den brittiska ekonomin av företaget BAe Systems, det största flyg- och försvarsföretaget i landet i hjärtat av det nya GCAP-programmet, och mer specifikt av britternas investeringar stat inom området för militär flygteknik kring programmen Eurofighter och Tempest.

Utöver ett överflöd av siffror kring gjorda investeringar, de skapade jobben eller den ansträngning som företaget upprätthåller när det gäller utbildning, gör vissa nyckelvärden det möjligt att konsolidera resonemanget på vilket demonstrationen av den franska budgetavkastningen är baserad .

Således uppskattar forskarna att BAe:s industriella och ekonomiska aktivitet varje år matar 132.000 49.000 heltidstjänster i Storbritannien, medan företaget självt bara har XNUMX XNUMX anställda.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industrityg BITD | Underleverantörskedja för försvarsindustri | Flash försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna