Den amerikanska flottan är oroad över en kinesisk marinindustri som är 200 gånger större än den i USA

Under de senaste åren har den amerikanska flottan blivit oroad över den kinesiska marinindustrins kapacitet, som sägs vara 200 gånger större än USA:s, och som lanserar all produktion tillsammans i genomsnitt 23 miljoner ton civilt. och militära fartyg varje år, där deras amerikanska motsvarigheter sjösatte 100.000 XNUMX ton fartyg per år, främst militära, avsedda för den amerikanska flottan och den amerikanska kustbevakningen.

Denna extraordinära maktbalans oroar uppenbarligen den amerikanska flottan, eller snarare US Naval Intelligence, USA:s marina underrättelsetjänster, som har varnat Pentagon och verkställande och kongresspolitiska beslutsfattare om detta i flera år.

Det måste sägas att oavsett vilket perspektiv som används är situationen som härrör från denna observation minst sagt ogynnsam för USA i den militära och marina armbrytningen som lovar att vara med Peking under de kommande åren.

Den kinesiska marinindustrins militära och civila kapacitet

Således har det största kinesiska varvet, beläget i Dalian, som tillverkar i synnerhet de tunga jagarna av typ 055 och luftvärnsförstörarna av typ 052D, samt ett stort antal civila fartyg som för närvarande stor efterfrågade LNG-fartyg. en produktionskapacitet som är större än alla amerikanska varv.

IMG 0277 Försvarsindustriväv BITD | Militära allianser | Militär flottkonstruktion
Kina har mer än 50 torrdockor som kan ta emot stora ytfartyg som hangarfartyg eller attackhelikopterfartyg.

När det gäller konstruktionen av stora ytenheter, såsom hangarfartyg, attackhelikopterfartyg eller till och med logistikfartyg, kan Peking förlita sig på mer än 50 torrdockor som kan ta emot sådana byggnader som är över 200 meter långa, meter och ett tonnage på flera tiotusentals av ton.

Om det vore nödvändigt att ytterligare öka Pentagons oro, verkar alla dessa varv, oftast helt eller huvudsakligen kontrollerade av den kinesiska staten själv, inte stöta på några svårigheter när det gäller mänskliga resurser, vilket förklarar deras tillväxt under de senaste åren .

Amerikanska flottan omkörd av kinesisk marinproduktion för PLA


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industrityg BITD | Militära allianser | Militär flottkonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna