Le Rafale och Scorpene sticker ut som otroliga framgångshistorier med kommande indiska beställningar

Så. Det är gjort! Medan Indiens premiärminister Narendra Modi anlände till Paris för ett 2-dagars officiellt besök som en del av festligheterna den 14 juli där han är hedersgäst, utfärdade det indiska försvarsministeriet ett pressmeddelande som bekräftar skiljedomen i New Delhi till förmån för förvärvet av 26 ombordade stridsflygplan Rafale M från Dassault Aviation för att stärka landets jakt ombord, samt tre Scorpene-ubåtar med Naval grupp.

Detta tillkännagivande slutar en spänning flera dagar, medan den indiska pressen multiplicerade artiklarna som tillkännagav den troliga nästa beställningen av dessa två ledande utrustningar i samband med detta officiella besök.

Men som anges i pressmeddelandet måste budgetaspekterna och tidsplanen för dessa två order fortfarande förhandlas innan de officiellt kan undertecknas, vilket därför bör ske inom några veckor eller några månader.

Denna framtida indiska order markerar förnyelsen av New Delhis förtroende för Paris och i det strategiska partnerskap som undertecknades mellan de två länderna för 25 år sedan.

Det visar också kvaliteten på den utrustning som produceras av franska tillverkare, eftersom de indiska arméerna redan driver jaktplanet på ett operativt och intensivt sätt. Rafale varav 36 flygplan arbetar inom det indiska flygvapnet och säkerställer särskilt en del av landets avskräckande ställning, såsom ubåten Scorpène, varav fem enheter av de sex som tillhör P75-programmet och byggda i Indien, redan seglar under den indiska paviljong.

Rafale C Indien e1689268428327 Vapenexport | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Indien, liksom Qatar och Egypten innan det, kommer att beställa en ny sats stridsflygplan Rafale, denna gång i marinversionen ombord för att beväpna sitt nya hangarfartyg INS Vikrant

Det bör i förbigående noteras att de tre länder som ursprungligen beställde det franska stridsflygplanet 3 (Egypten och Qatar) och 2015, alla nu har beställt ytterligare flygplan, 2016 för Qatar, 12 för Egypten och nu 30 för Indien. Att den Rafale skulle kunna beställas igen i framtiden av de egyptiska och indiska flygvapnen. Detta säger i alla fall en hel del om jägarens faktiska egenskaper.

Det är också en historisk order, som markerar en milstolpe i både fransk flyg- och marinkonstruktion. Ja, med 26:an Rafale M snart beställt av New Delhi, exportorderboken för Rafale har nu nått 310 flygplan, vilket faktiskt överstiger de 286 Mirage 2000 som exporterades, medan det av många i början av 2010-talet ansågs osäljbart, trots hård konkurrens från F-35, Typhoon, Gripen eller till och med ryska fighters.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Vapenexport | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

4 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna