De 2 indiska AMCA- och TEDBF-programmen kommer snart att drivas av det franska företaget Safran

Indiens premiärminister Narendra Modis officiella besök i Frankrike, med anledning av firandet av den 14 juli, var ett tillfälle att tillkännage många initiativ som syftade till att stärka det fransk-indiska strategiska partnerskapet, både när det gäller försvarsfrågor än andra områden, inklusive civila kärnkraft.

Beyond den kommande ordern på 26 ombordade stridsflygplan Rafale M och 3 Scorpene ubåtar, tillkännagavs flera samarbeten i den gemensamma utformningen av ett nytt luftstridssystem, utan att det var känt om det var AMCA eller TEDBF. Uppgifterna från det gemensamma pressmeddelandet var dock fram till dess ganska vaga, även frågan om samverkan på turbojetområdet nämndes.

Vi vet nu mer om detta, tack vare a ny artikel från irdw.org, som hittills knappast har tagit fel i dessa förväntningar. I själva verket, enligt honom, skulle lanseringen av programmet som syftar till att designa stridsflygplanet som kommer att ersätta Su-30MKI i det indiska flygvapnet, bara vara ett steg bort från dess officiella lansering.

Safran kommer att utveckla turbojetmotorerna AMCA och TEDBF

Framför allt skulle detta program utvecklas med stöd av den franska flygindustrin, i synnerhet den nya turbojetmotorn som kommer att driva enheten, som kommer att utvecklas med det franska företaget Safran.

den franska motortillverkaren Safran kommer troligen att utveckla turbojetmotorn för det indiska AMCA-programmet
AMCA-stridsflygplanet kommer att drivas av en reaktor som utvecklats i samarbete med franska Safran

Enligt information som samlats in av sajten kan utvecklingen av programmet Advanced Medium Combat Aircraft påbörjas när Cabinet Committee on Security, eller CSS, har gett sitt samtycke och släppt de 15.000 1,7 crores, eller XNUMX miljarder euro, för att påbörja arbetet och utveckla prototyperna.

Medan den första versionen av flygplanet kommer att drivas av amerikanska General Electrics F414 turbojetmotor, kommer produktionsversionen av MK2 att vara utrustad med två nya generationens turbojetmotorer som utvecklats tillsammans med det franska företaget Safran, reaktorer som också kommer att utrusta den nya indiska flottan bärarbaserad jaktplan, Twin Engined Deck-Based Fighter eller TEDBF-programmet.

5 skvadroner att utrusta för 400 turbojets


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Konstruktion av militära flygplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna