Den amerikanska flottan saknar mer än 80 större fartyg för att uppfylla sina operativa mål till 2045

Med 299 fartyg och ett tonnage på nästan 4,5 miljoner ton förblir den amerikanska flottan den mäktigaste sjöstyrkan i världen, långt före de kinesiska flottstyrkorna från People's Liberation Army som, om de nu ställer in mer än 450 större flottenheter, dock förbli under gränsen på 2,5 miljoner ton.

Men inför maktökningen för den kinesiska flottan, vars marinindustri producerar 3 till 5 gånger fler jagare och fregatter per år än dess amerikanska motsvarighet, och som haren formidabel produktiv reserv om det behövs, US Navy General Staff har reviderat sina behov uppåt under de kommande 20 åren, siktar nu på en flotta på 381 fartyg år 2045, med stöd av 150 robotbaserade yt- och undervattensenheter, jämfört med 373 för bara ett år sedan.

Efter att ha gått igenom ett decennium av planering och programmeringskaos på medellång sikt lade den amerikanska flottan, på begäran av den amerikanska kongressen, 2022 en hemligstämplad årsrapport som presenterar en bedömning av dess behov, särskilt när det gäller format, för att svara på det driftskontrakt som fastställts av befattningshavaren.

Syftet med detta dokument är att möjliggöra direkt och osminkad kommunikation mellan Pentagon och kongressen, för att ge senatorer och representanter en exakt, välargumenterad och övervakad överblick över tiden av de krafter och medel som den anser ha behov i ansiktet av hotets utveckling och/eller dess driftskontrakt.

US Navy Task Force e1627569700299 Spänningar mellan USA och Kina | Militära marinkonstruktioner | Naval drönare
För att avslöja den kinesiska utmaningen uppskattar den amerikanska flottan att den måste öka sitt format med 27 % till 2045

Utöver de 150 robotfartygen avser den amerikanska flottan att både utöka och harmonisera sin flotta under de kommande 20 åren, med 12 hangarfartyg (+1), 12 kärnkraftsdrivna ballistiska missilubåtar (+0), 66 atomattackubåtar (+16), 96 jagare och kryssare (+3), 56 fregatter (+32), 31 stora amfibieenheter (-1) eller 82 logistikenheter (+20).

Vissa kategorier av fartyg är avsedda att försvinna, såsom ubåtar för kärnvapenkryssningsrobotar (fyra enheter) och minjägare (åtta enheter). Omvänt kommer en ny kategori att dyka upp, med 18 lätta amfibiefartyg avsedda att stödja rörligheten för US Marines Corps.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Spänningar USA vs Kina | Militär sjöbyggnad | Naval drönare

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna