Polska armén tar emot 700 tunga CBWP-infanteristridsfordon

De nya polska CBWP-infanteristridsfordonen, avsedda att följa med M1 Abrams tunga stridsvagnar, har fått godkännande av försvarsministeriet, som just har undertecknat ramavtalet för att börja designen.

Under de senaste månaderna har den polske försvarsministern, Mariusz Błaszczak, blivit den bästa vän till alla nyhetssajter och tidskrifter som handlar om försvarsnyheter. Det går faktiskt inte en vecka utan att tillkännage ett nytt stort försvarsprogram för de polska arméerna.

Även i dessa tider av värmebölja och slutet av sommaren, snarare inte främjar tillkännagivanden i detta område, finns det inget undantag från denna regel. Sålunda meddelade han i slutet av förra veckan att han godkänt ramavtalet för konstruktion och tillverkning av 700 tunga infanteristridsfordon i CBWP-programmet (för ciężkich bojowych wozów piechoty på polska, bokstavligen tungt infanteristridsfordon).

700 CBWP-infanteristridsfordon för den polska armén

Dessa 700 pansarfordon, designade på chassit av KRAB och K9 självgående kanon, båda i tjänst med den polska armén, kommer att vara avsedda att stödja de cirka 350 M1 Abrams tunga stridsvagnar som beställts från USA. De 1.400 1000 Borsuk (grävling) medelstora infanteristridsfordonen kommer att följa med de 2 2 KXNUMX och KXNUMXPL Black stridsvagnarna Panther Sydkoreaner.

CBWP-infanteristridsfordon kommer att förlita sig på samma chassi som AHS Krab
CBWP-infanteristridsfordon kommer att förlita sig på samma chassi som AHS Krab

Även om lite information ännu finns tillgänglig om CBWP-programmet, verkar det som att tanken kommer att vara betydligt tyngre och bättre skyddad än Borsuk, spårad och driven av en kraftfullare motor. Det kommer att bära samma besättning på tre, men kommer att bära åtta beväpnade soldater mot 6 för Borsuk.

Den kommer också att kunna ta emot ytterligare avskärmning, i form av reaktiva tegelstenar, men även tilläggsplåtar, samt ett hårt dödande APS aktivt skyddssystem, vars modell ännu inte har definierats. Underredet kommer också att förstärkas för att bättre motstå minor och andra IED:er.

ZSSW-30-tornet på BPW Borsuk

Å andra sidan kommer den att använda samma ZSSW-30 robottorn som BPW Borsuk och KTO Rosomak, ett 8×8 pansarfordon, variant av finska Patria AMV, också beställt av de polska arméerna i 997 exemplar. Hälften kommer att tillverkas som ett infanteristridsfordon, och den andra som en pansarvagn beväpnad med en 12,7 mm tung maskingevär.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Infanteristridsfordon | Konstruktion av pansarfordon | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna