Med Type 054B kommer den kinesiska marinen att skaffa en av de modernaste fregatter för tillfället

Nya bilder efter konstruktionen av den första av den kinesiska marinens nya fregatter av typen 054B antydde en nära förestående lansering. Det är nu gjort, de första bilderna på fartyget vid kajen började cirkulera söndagen den 27 augusti.

efterlängtad, eftersom den nya fregatten av typ 2017B har tillkännagivits sedan 054, kommer därför att ansluta sig till den kinesiska marinen om några månader, och lanseringen av den första enheten har ägt rum den 27 augusti.

Utöver själva evenemanget är denna lansering också en möjlighet att bekräfta eller motbevisa informationen som redan hade cirkulerat om detta fartyg som kallas för att bli det framtida eskorthav för anti-ubåtskrigföring på hög nivå folkets befrielsearmés sjöstyrkor.

Den första observationen, den mest slående när vi tittar på bilderna av den nya fregatten på sin arbetsbrygga, är ingen mindre än det enorma gap som skiljer den från den tidigare modellen, Type 054A Jiangkaï II fregatten, som togs i bruk från 2008 och producerat, tills nu, 34 exemplar inklusive fyra avsedda för Pakistans flotta och betecknade med typ 054A/P eller Turghril-klass.

Typ 054B kommer att vara 50 % tyngre än Type 054A fregatten

Typ 054B är faktiskt mycket mer imponerande än sin föregångare, med en längd på 147 meter mot 134, såväl som en huvudbalk (större bredd) på 18 meter mot 16, och framför allt en mycket mer kompakt arkitektur, som t. till exempel den nya FREMM av de fransk-italienska klasserna Aquitaine eller Bergamini.

Faktum är att den kommer att ha ett betydligt högre tonnage, beräknas till 6 000 ton lastat, jämfört med 4 000 för Type 054A, och har mer utrymme under överbyggnaderna och i skrovet, för att rymma sina system och förstärka dess överlevnadsförmåga mot skador och skador.

Typ 054B i vy bakifrån. Lägg märke till den utökade flygplattformen som kan rymma en medelstor helikopter som Z-20.
Bakifrån av den nya fregatten av typ 054B. Lägg märke till den utökade flygplattformen som kan rymma en medelstor helikopter som Z-20.

Denna ökade längd gör att den också kan ta emot en flygplattform och större hangarer. Uppenbarligen, liksom jagarna av typen 052DL, kommer typ 054B att implementera den nya sjöhelikoptern Z-20, tyngre, men också mycket kraftfullare än den nuvarande Z-9 som rustar upp typ 054A.

Integrerad radar och mogen

Den tredje stora skillnaden, lätt anmärkningsvärd, mellan den nya fregatten och den tidigare, är närvaron av en integrerad mast. Huvudmasten, bakom bron, stödjer den nya roterande luftövervakningsradarn utrustad med två AESA-antenner, där Type 382-radarn av Type 054A, också roterande, använder två PESA-antenner som de europeiska FREMMs.

Den integrerade masten är placerad på den bakre överbyggnaden uppströms flygplanshangarerna, och samlar alla antenner och kommunikationssystem i en enda överbyggnad, utformad för att minska bulk såsom radarsignaturen, såväl som elektromagnetisk störning och fysisk till fartygets detektering system.

Detta tillvägagångssätt är implementerat på de flesta moderna västerländska fregatter och korvetter, men det är första gången för ett kinesiskt fartyg.

Ingen information har läckt ut angående Kinas ekolodsdetektering av det nya fartyget. Men inom detta område var Type 054A, och i synnerhet de från den andra satsen, ibland betecknad A+, redan mycket välutrustade, med ett skrovekolod, ett släpat ekolod för lågfrekvent passiv detektering och ett släpat ekolod med variabelt djup .

Typ054A e1616418492372 Militär marinkonstruktion | Försvarsanalys | Ytflotta
Vi kan se, på det här fotot, alla skillnader mellan Type 054A och den nya Type 054B.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Försvarsanalys | Ytflotta

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna