People's Liberation Army förbereder sig, inom fyra år, för att ta fördelen över USA, enligt amiral Aquilino

Folkets befrielsearmé kommer att kunna attackera Taiwan 2027! Den här meningen, levererad av amiral Phil Davidson i mars 2021 när han befälhavde US Indo-Pacific Command, det viktigaste amerikanska kommandot, hade effekten av en bomb vid Pentagon, såväl som i Vita huset och i kongressen.

Enligt generalofficeren följdes banan, på den tiden, av PLA, men också av kinesisk försvarsindustri, var att tillåta den att ta Taiwan och motstå en eventuell amerikansk flygoperation för att hjälpa sin allierade under de kommande åren. Tidsfristen 2027 presenterades som den från vilken PLA skulle få tillfredsställande chanser att lyckas för en sådan operation.

Sedan dess har flera studier, krigsspel och projektioner modererat detta påstående. Pentagon har inte heller varit inaktiv i ämnet, i synnerhet genom att revidera den amerikanska flottans planering att ha 12 hangarfartyg, 150 jagare och fregatter och 66 attackubåtar till 2045 .

Dessutom har kriget i Ukraina åtminstone under en tid fokuserat politisk och medialt uppmärksamhet, i USA och i Europa, så att det kinesiska hotet de senaste månaderna verkade mindre pressande. Åtminstone utseendemässigt...

Femårsplanen för Folkets befrielsearmé

Amiral John Aquilino, efterträdare till amiral Davidson i spetsen för US Indo-Pacific Command (INDOPACOM), presenterade faktiskt en ytterst oroande bild.

Enligt honom var den femåriga utrustningsplanen som pågår i Kina, som kommer att fortsätta under de kommande fyra åren, d.v.s. fram till 4, utformad för att tillåta PLA att få övertaget över amerikanska styrkor i händelse av en konflikt.

IMG 0576 Spänningar mellan USA och Kina | Försvarsnyheter | Militära allianser
Den kinesiska marinproduktionen är idag jämförbar med den som USA upplevde på 80-talet.

Denna observation gäller lika mycket för konventionella styrkor, med i synnerhet en uthållig insats i produktionen av nya militära fartyg. Denna insats kan jämföras med den som producerades i USA av marinminister John Lehman på 80-talet, när Washington åtog sig att återuppbygga världens mäktigaste flotta.

Detta är också fallet i flygsektorn, medan J-20-jaktplanet nu har gått i intensiv produktion, tillsammans med J-16 och J-10C, fortfarande i produktion, medan J-35, fortfarande provisoriskt namn, bör börja användas snart. Likaså är produktionshastigheterna för radarflygplan (YJ-500 och YJ-600), tunga transportflygplan Y-20 och bränslepåfyllningsflygplan (Y-20U) mycket stabila.

Peking producerar samtidigt en aldrig tidigare skådad ansträngning för att modernisera och utöka sin egen avskräckande förmåga, som vida överträffar formatet och därmed uppdraget, som hittills har varit de kinesiska kärnvapenstyrkornas.

Kooperativt engagemang som avskräckande medel för Pentagon

För att hantera denna oroande iakttagelse, satsar det amerikanska Indo-Stillahavsområdet, liksom Pentagon, på stridserfarenheterna från sina styrkor, såväl som på de amerikanska arméernas fortfarande anmärkningsvärda framsteg när det gäller samarbete och distribuerat engagemang.

People's Liberation Army moderniserar snabbt sina avskräckande styrkor, särskilt med ankomsten av ICBM DF-41-missilen med fast bränsle.
People's Liberation Army moderniserar snabbt sina avskräckande styrkor, särskilt med ankomsten av den fastbränsleda DF-41 ICBM-missilen.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Spänningar USA vs Kina | Försvarsnyheter | Militära allianser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna