Royal Navy har alla sina nukleära attackubåtar dockade

Tillsammans med den franska flottan är Royal Navy den enda europeiska flottan som har en kärnvapenattackubåt. Dessa är, i det här fallet, det sista fartyget i Trafalgar-klassen, HMS Triumph, och de fem SSN:erna i klassen Astute, i avvaktan på leveransen av den 6:e enheten, HMS Agamemnon, förväntad till 2024, sedan HMS Agincourt, 2027 .

Exceptionell sak, och minst sagt oväntad i dessa tider av spänningar med Ryssland och dess mäktiga ubåtsflotta, verkar det, enligt undersökningar gjorda av oberoende observatörer, som att de sex fartygen för närvarande är samtidigt dockade på flottbaserna HMNB Davenport och HMNB Falslane.

Även om denna situation var överraskande och utan tvekan tillfällig, var den ändå förutsägbar. Faktum är att Royal Navy samtidigt står inför exceptionellt långa returer från utplacering av några av sina fartyg, såväl som en viss mättnad av dess underhållsinfrastruktur.

De 6 Royal Navy SSNs förtöjde vid Davenport och Falslane

Således återvände HMS Audacious nyligen till Davenport efter en 403-dagars utplacering i Medelhavet, bara några veckor innan HMS Triumphs återkomst, efter ett uppdrag på mer än tre månader, förmodligen i samma teater.

Royal Navy har sina 5 Astute dockade
The 5 Astute of the Royal Navy är idag dockad vid Davenport och Falslane.

Men den underhållsinfrastruktur som krävs för att rehabilitera dessa fartyg efterfrågas redan av andra fartyg, vilket tvingar de två ubåtarna att vänta vid kajen medan de väntar på att en plats ska bli ledig.

Situationen för 4 Astute baserad i Falslane är mer förvirrad, men lika oroande. Faktum är att HMS Astute har återvänt från ett annat mycket långvarigt uppdrag mellan 2021 och 2022, HMS Astute verkar ha legat kvar i docka i flera månader, med undantag för en kort utflykt i juli.

De andra tre fartygen, å sin sida, verkar ha varit inaktiva i flera månader (HMS Ambush och HMS Artful), medan HMS Anson, den senaste, ännu inte är redo att utsättas.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubåtsflotta | Militär sjöbyggnad | Flash försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna