Tyskland bjuder in IBM för FCAS artificiell intelligens

FCAS-programmets moln- och artificiell intelligens-infrastruktur anförtroddes av Berlin till HIS-konsortiet som bildades av tyska SSE och amerikanska IBM.

Informationen har gått relativt obemärkt förbi fram till nu. Det är dock förvånande. Verkligen i ett pressmeddelande publicerat den 30 augusti, BAAINBw, förstå, det federala kontoret som ansvarar för att stödja Bundeswehr för utrustning, informationsteknik och tjänster, presenterade det konsortium som valts ut för att utveckla FCAS-programmets artificiella intelligensinfrastruktur.

HIS konsortium för att utveckla FCAS:s artificiell intelligens ryggrad

Detta konsortium, kallat HIS, samlar Helsing och Schönhofer Sales and Engineering GmbH (SSE) som tillhör Rohde & Schwarz-gruppen, samt, och här är överraskningen, IBM Deutschland GmbH, tyskt dotterbolag till den amerikanska IT-jätten, baserat i Fribourg .

Enligt pressmeddelandet undertecknades kontraktet för leverans av AI-infrastruktur av konsortiet den 7 augusti. Detta beror på Next Generation Weapon System (NGWS)-pelaren i FCAS-programmet, som leds av Tyskland.

Utöver omständigheterna, med hänsyn till artificiell intelligenss intresse för ett program som detta, låter pressmeddelandet oss också veta att arkitekturen (ryggraden) som produceras inom ramen för detta kontrakt kommer att baseras på det amerikanska säkra Cloud "VS- Cloud”, samt lösningar producerade av RedHat, ett dotterbolag till det amerikanska företaget, och Secunet Security Networks AG, ett digitalt säkerhetsföretag baserat i Essen.

Artificiell intelligens kommer att spela en central roll inom FCAS:s programsystem, både för att bearbeta den voluminösa information som produceras av systemets sensorer, men också för att tillåta besättningen att korrekt förstå sin miljö, och för att styra fjärrsystemen som Loyal Wingman och Remote Carrier drönare.
Artificiell intelligens kommer att spela en central roll inom FCAS:s programsystem, både för att bearbeta den voluminösa information som produceras av systemets sensorer, men också för att tillåta besättningen att korrekt förstå sin miljö och styra systemen. Remote Carrier drönare.

BAAINBw:s val av det amerikanska företaget som huvudarkitekt för FCAS:s AI-lösning är inte utan konsekvenser. Sedan Cloud Act från 2018 har de amerikanska federala myndigheterna haft vissa extraterritoriella privilegier över alla digitala system designade av amerikanska företag, eller genom att utnyttja teknologierna.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artificiell intelligens | Tyskland | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


Ps: uppdaterad den 2 september kl 00:45, efter information om den rent nationella aspekten av tyskt skiljeförfarande.

För vidare

4 Kommentarer

  1. Jag erkänner att detta tyska beslut gör mig förvirrad. Det är att lägga oss i händerna på amerikanerna som kommer att göra vad de vill när deras intressen dikterar det. Det är nej ! Inte acceptabelt för Frankrike. Ju fler saker som går, desto mer kommer jag att tänka att vi måste utveckla en Rafale 5 +++ i fullständigt oberoende... och överge FCAS (och samma sak för MGCS, dess motsvarighet för stridsvagnar). Det är beklagligt eftersom jag är en övertygad europé men det är klart att tyskarna inte är pålitliga som försvarspartner. De senaste tre åren har tillräckligt visat detta, tycker jag.

    • Du har helt rätt. Tyskarna har bestämt sig (?) för att lämna sin självständighet till USA under några tider och vill dra in oss i deras dekadens och underkastelse. Sluta! Stoppa kostnaderna så blir vi bara mer trovärdiga internationellt. Alla börjar bli mättade av USA-imperiet, låt oss släppa deras taskiga pinne, vi är inte skyldiga vår "amerikanska vän" (det finns färsk litteratur som informerar oss om detta av Eric Branca och som är utvecklande)

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna