Kommer SSN-AUKUS att ha skinnet från Hunter-klassens fregatter i Australien?

Den australiensiska pressen har lett, i flera veckor, en kampanj som syftar till att undergräva grunderna för fregattprogrammet i Hunter-klassen, som tilldelades brittiska BAe 2018. Detta gäller liksom tidigare AS21 Redback IFV och potentiellt F-35A , att frigöra de krediter som kommer att vara väsentliga för att finansiera SSN-AUKUS kärnvapenattackubåtsprogram, och dess utomordentligt höga kostnader för ett land som uppenbarligen inte har medlen.

Som vi vet lovar det australiensiska programmet med åtta kärnvapenattackubåtar, som planerar att förvärva en flotta bestående av amerikanska Virginia-klass SSN och SSN-AUKUS designade och byggda tillsammans med Storbritannien, att bli långt och särskilt dyrt.

SSN-AUKUS-programmet kommer att förbruka 20 % av den australiensiska försvarsbudgeten i 30 år.

Där det tidigare SEA 1000-programmet var föremål för all kritik på grund av dess uppskattade kostnad på 120 miljarder dollar för 12 ubåtar, alla producerade lokalt, borde det australiensiska ubåtsprogrammet för kärnvapen, enligt de senaste uppskattningarna, kosta tre gånger dyrare än fartygens livslängd.

En sådan budgetinsats är inte utan konsekvenser för ett land vars BNP är hälften av Frankrikes och vars befolkning är 60 % mindre. Med en försvarsinsats på 2,04 % av BNP för 50 miljarder dollar (australier), eller 30 miljarder euro, kommer landet att behöva ägna mer än 20 % av sina försvarsutgifter under de kommande 30 åren för att enbart finansiera detta program.

Shortfin barracuda Naval Group SEA 1000
Australien förväntades till en början bygga 12 ubåtar av attackklass till en kostnad av drygt 100 miljarder dollar under programmets livstid. SSN-AUKUS-programmet kommer att kosta mer än 350 miljarder dollar för åtta fartyg.

Eftersom den australiensiska försvarsinsatsen inte kommer att kunna växa mycket ytterligare är den enda lösningen för landets ledare att hitta budgetmarginaler inom landets arméer.

Nedskärningar i program för att frigöra nödvändiga budgetmarginaler


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Militära allianser | Australien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna