Varför är den ryska Kinzhal-missilen inte ett hot mot västerländska hangarfartyg?

Utplaceringen av MIG-31K beväpnad med Kinzhal-missilen, ovanför Svarta havet, har under flera dagar framställts av rysk propaganda som ett direkt hot mot amerikanska och franska hangarfartyg som är, eller kommer att vara, utplacerade i östra Medelhavet till stöd för Israel. Denna hypotes togs upp av flera västerländska medier. Hon har fel. Det är därför :

Natten mellan den 16 och 17 oktober 2023, den ryska flygbasen Berdyansk träffades av flera ukrainska missiler, vilket ledde till förstörelsen av ett tjugotal helikoptrar från de ryska väpnade styrkorna.

Denna bas, som ligger 120 km från insatslinjen, var fram till dess utom räckhåll för ukrainskt artilleri, inklusive M39-raketer som användes av HIMARS-system levererade av USA.

Mig-31K och Kinzhal-missilen som svar på ankomsten av ATACMS-missiler i Ukraina

Det visade sig snabbt att Kiev hade använt ballistiska missiler från ATACMS som levererats diskret av Washington för tillfället. Precis som fallet var med de brittiska Storm Shadow-missilerna, offentliggjordes inte tillkännagivandet om ankomsten av ATACMS till Ukraina förrän efter att de hade anställts för första gången och intagit en defensiv ställning av kursen.

Denna strejk utgjorde uppenbarligen ett bakslag för de ryska arméerna, men också på sätt och vis en förödmjukelse för Kreml som i gengäld meddelade att från och med nu, tunga MIG-31K interceptorer beväpnade med Kinzhal luftburna ballistiska missiler skulle patrullera Svarta havet.

Kinzhal missil
Ryska flygvapnet sätter in Kinzhal-beväpnade MIG-39K-patruller över Svarta havet som svar på ATAMCS ankomst till Ukraina

Senare meddelade det ryska flygvapnets generalstaben att nu, Kinzhal, med en räckvidd på 1000 km när den tappades från en MIG-31, skulle kunna tilldelas nya mål trots att de redan flyger, under flygplanets ram.

Denna anordning, om den bevisas, skulle kunna göra det möjligt för de ryska flygvapnen att utföra opportunistiska attacker mot ukrainska mål identifierade, till exempel via satellit, med en svarstid som är desto kortare eftersom Kinzhal har en hypersonisk flygprofil, även om det inte kan göras. kallas en hypersonisk missil.

Egenskaper för den ryska 9-S-7760 Kinzhal-missilen

Sedan dess har rysk propaganda tagit upp ämnet och fortsätter att göra Kinzhal till det högsta vapnet som det inte är. Närmare bestämt upprepar ett antal ryska kommentatorer på statliga kanaler, eller gäster från det svavelhaltiga och mycket opålitliga Soloviov, för alla som vill lyssna, att dessa missiler nu kan träffa västerländska hangarfartyg (amerikanska och franska), som är eller kommer att sättas in. utanför de israeliska och libanesiska kusterna, i östra Medelhavet.

Tyvärr upprepas hypotesen även på västerländska kanaler, inklusive, i Frankrike, på vissa nyhetskanaler, som uppenbarligen är mycket dåligt informerade.

hangarfartyget Charles de Gaulle och Eisenhower
Frankrike meddelade att de skulle sätta in Charles de Gaulle tillsammans med den amerikanska flottans Ford och Eisenhower utanför Israels och Libanons kuster.

Faktum är att Kinzhal, härledd från den kortdistans ballistiska missilen 9M723K1 i 9K720 Iskander-M-systemet, är en missil med en semi-ballistisk bana utformad för att träffa land och orörliga mål.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiska missiler | Israel-Hamas konflikt | Rysk-ukrainska konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna