Stöd till Ukraina: Mot ett större europeiskt engagemang under det 17:e Rammsteinmötet

Flera europeiska länder, inklusive Frankrike och Tyskland, tillkännagav att de stärkte sitt gemensamma engagemang till stöd för Ukraina, med anledning av UDCG:s 17:e möte på flygbasen Rammstein. Dessa tillkännagivanden skulle kunna utgöra grunden på vilken européer kommer att kunna bygga ett effektivt biståndsinitiativ för Kiev, även om Förenta staterna skulle behöva gå tillbaka på detta område, av skäl som vi känner till. Men kommer detta verkligen att vara fallet?

I flera månader hade läsarna av Meta-Defense blivit uppmärksammade på risker för en ogynnsam utveckling av maktbalansen i Ukraina. Den kombinerade handlingen av en kraftfull rysk industriell insats å ena sidan, och faran för att se det amerikanska biståndet till Kiev försvinna med ett eventuellt återvändande av Donald Trump till Vita huset, skisserade i själva verket framtidsutsikter som åtminstone var oroande för framtiden. Ukraina i sin existentiella kamp mot rysk aggression.

De oroande utsikterna kring kriget i Ukraina som har dykt upp de senaste veckorna

Vid flera tillfällen har vi antytt att det enda alternativet som gjorde det möjligt för oss att föreställa oss ett gynnsamt resultat av denna konflikt under de kommande månaderna och åren, var baserat på en industriell och politisk uppgång från européer, som sedan skulle behöva ersätta USA för att förse Kievs arméer med militär utrustning, en spegel av vad rysk industri kan producera.

Uralvagonzavod T-90M produktion
Den ryska försvarsindustriella produktionen har ökat avsevärt de senaste månaderna, vilket ökar farhågorna för att maktbalansen ska vända till förmån för de ryska arméerna under de kommande månaderna.

Genom att gå tillväga på detta sätt skulle européerna i själva verket neutralisera Kremls strategi som är baserad just på urholkningen av det västerländska stödet till Ukraina, och uttömningen av viljan att göra motstånd hos dess kämpar för att uppnå en långsiktig seger. termin.

Under de senaste veckorna har de farhågor som tagits upp sedan januari 2023 på denna webbplats börjat dyka upp i det offentliga samtalet, till den grad att en betydande känsla av mycket påtaglig förtvivlan började kännas, inklusive i Ukraina, samtidigt med Donald Trumps framsteg i opinionsmätningarna över Atlanten, och konsekvenserna av kriget mellan Israel och Hamas i Mellanöstern.

Om de europeiska ledarnas första reaktioner knappast gav sig till optimism, särskilt när Joseph Borrell, chefen för Europeiska unionens diplomati, tillkännagav att Europa hade inte möjlighet att ersätta amerikanskt bistånd till Ukraina, verkar det som om en viss medvetenhet har etablerats inom flera kanslier på den gamla kontinenten, för att ta upp ämnet och försöka ge effektiva lösningar.

Uppmuntrande tillkännagivanden om stöd till Ukraina vid det 17:e UDCG Rammstein-mötet

Detta är särskilt vad vi kan gissa från vad som tog form under17:e mötet med Ukrainas försvarskontaktgrupp, eller UDCG, som hölls på den amerikanska flygbasen i Rammstein, Tyskland, för några dagar sedan.

Stöd för Ukraina SAMP/T Franco-Italian Mamba
Frankrike och Italien har redan levererat ett medeldistans SAMP/T Mamba luftvärnsbatteri till Ukraina, den europeiska motsvarigheten till den amerikanska Patriot.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Rysk-ukrainsk konflikt | Försvarsnyheter | Tyskland

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

  1. Istället för att ersätta USA genom att leverera vapen till Ukraina, skulle Europa göra bättre för att mobilisera sin verksamhet mot en förhandlingslösning. Vad som än händer kommer Ukraina att komma besegrade ur denna konflikt.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna