KNDS-Nexter marknadsför sin EMBT-tank i Egypten vid EDEX 2023

Vi kunde ha tänkt que den fransk-tyska KNDS-gruppen betraktade bara EMBT-tanken som en teknisk demonstrator, med det nya Leopard 2A8, och framtiden, men alltid mystisk, Leopard 2AX föreslog också till Italien. Men det är verkligen EMBT, och inte Leopard 2A8, som lyfts fram av gruppen i Egypten, med anledning av EDEX 2023 show.

EMBT-stridsvagnen som presenterades på EDEX 2023-utställningen som ett alternativ för den egyptiska armén

Dans ett pressmeddelande publicerat den 4 december, KNDS presenterar i själva verket den olika utrustningen som presenteras på EDEX-mässan, som hålls 4-7 december i Kairo. Utöver CAESAR, VBCI MkII T40 och andra ARX30-torn, lägger gruppen i detta pressmeddelande tonvikten på EMBT-stridsvagnen, som uttryckligen presenteras som ett alternativ för de egyptiska väpnade styrkorna.

EMBT tank
EMBT-tanken presenteras av KNDS som en industriell och operativ modell, och inte längre som en demonstrator, på EDEX 2023-mässan i Egypten.

Som sådan presenteras EMBT inte längre, som fallet var under Eurosatory 2022-mässan, som en teknisk demonstrator mer eller mindre en del av MGCS-programmet, utan som en 4:e generationens tank med specifika egenskaper, såsom en 22-rund automat lastare för sin 120 mm kanon, ett 7-hjuligt chassi, samt en 1500 hk motor.

Den presenteras också som ett alternativ för att utrusta de egyptiska arméerna, därför som en prototyp som banar väg för industriell produktion, och lyfter fram dess ARX30-torn som kan ge anti-drönarskydd med en ny airburst-ammunition snart tillgänglig, ett system Hard Kill aktivt skydd ( undefined), och framför allt den verkliga innovationen med denna modell, en fjärde besättningsmedlem som har funktionen som systemoperatör.

De egyptiska väpnade styrkorna, en strategisk marknad i hårkorset för K2 Black Panther sydkoreanska

Det måste sägas att de egyptiska arméerna representerar en strategisk marknad inom stridsstridsvagnar. Dessa fält, faktiskt, mer än 5 000 tunga och medelstora tankar, inklusive 1 300 M1A1 Abrams, 500 T-62 och 800 T-55, samt mer än 2 700 M60 Pattons. Faktum är att potentialen för modernisering är betydande, med inte mindre än 4 000 stridsvagnar föråldrade och hittills i behov av utbyte (M60, T-62, T-55).

Denna marknad är desto mer attraktiv som spänningar i Mellanöstern uppmuntrar dessa länder att öka sina investeringar inom landvapen, efter att de senaste åren gjort betydande insatser inom luft- och sjöfartsfälten.

M1A1 Abrams egyptiska väpnade styrkor
De egyptiska väpnade styrkorna ställer in mer än 5 000 stridsvagnar, inklusive 1 300 M1A1 Abrams.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militär planering och planer | Försvarsnyheter | MBT stridsvagnar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna