Tisdagen den 5 mars 2024

KNDS-Nexter marknadsför sin EMBT-tank i Egypten vid EDEX 2023

- Annons -

Man skulle ha trott att den fransk-tyska KNDS-gruppen bara betraktade EMBT-stridsvagnen som en teknisk demonstrator, med den nya Leopard 2A8, och den framtida, men fortfarande mystiska, Leopard 2AX föreslog dessutom till Italien . Det är dock EMBT, och inte Leopard 2A8, som lyfts fram av gruppen i Egypten, på EDEX 2023-mässan .

EMBT-stridsvagnen som presenterades på EDEX 2023-utställningen som ett alternativ för den egyptiska armén

I ett pressmeddelande publicerat den 4 december presenterar KNDS i själva verket den olika utrustningen som presenteras under EDEX-mässan som hålls 4-7 december i Kairo. Utöver CAESAR, VBCI MkII T40 och andra ARX30-torn, lägger gruppen i detta pressmeddelande tonvikten på EMBT-stridsvagnen, som uttryckligen presenteras som ett alternativ för de egyptiska väpnade styrkorna.

- Annons -
EMBT tank
EMBT-tanken presenteras av KNDS som en industriell och operativ modell, och inte längre som en demonstrator, på EDEX 2023-mässan i Egypten.

Som sådan presenteras EMBT inte längre, som var fallet under Eurosatory 2022-mässan, som en teknisk demonstrator mer eller mindre del av MGCS-programmet, utan som en 4:e generationens tank med specifika egenskaper, såsom en 22-runds automat lastare för sin 120 mm kanon, ett 7-hjuligt chassi, samt en 1500 hk motor.

Den presenteras också som ett alternativ för att utrusta de egyptiska arméerna, därför som en prototyp som banar väg för industriell produktion, och lyfter fram dess ARX30-torn som kan ge anti-drönarskydd med en ny airburst ammunition ssnrt tillgänglig, ett system Hard Kill aktivt skydd ( undefined), och framför allt den verkliga innovationen med denna modell, en fjärde besättningsmedlem som har funktionen som systemoperatör.

De egyptiska väpnade styrkorna, en strategisk marknad i den sydkoreanska K2 Black Panther

Det måste sägas att de egyptiska arméerna representerar en strategisk marknad inom stridsstridsvagnar. Dessa fält, faktiskt, mer än 5 000 tunga och medelstora tankar, inklusive 1 300 M1A1 Abrams, 500 T-62 och 800 T-55, samt mer än 2 700 M60 Pattons. Faktum är att potentialen för modernisering är betydande, med inte mindre än 4 000 stridsvagnar föråldrade och hittills i behov av utbyte (M60, T-62, T-55).

- Annons -

Denna marknad är desto mer attraktiv som spänningar i Mellanöstern uppmuntrar dessa länder att öka sina investeringar inom landvapen, efter att de senaste åren gjort betydande insatser inom luft- och sjöfartsfälten.

M1A1 Abrams egyptiska väpnade styrkor
De egyptiska väpnade styrkorna ställer in mer än 5 000 stridsvagnar, inklusive 1 300 M1A1 Abrams.

LOGO meta försvar 70 Militär planering och planer | Försvarsnyheter | MBT stridsvagnar

Resten av den här artikeln är reserverad för prenumeranter

Klassiska prenumerationer ger tillgång till alla artiklar utan reklam , från €1,99.


- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

  1. En fransk order, ssnbbt, annars är det ingen idé att ens tänka på det med tanke på att K9-haubitsen redan finns på plats...

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarnaGRATIS
Meta-Defense
SER