Kan det nya franska Hard Kill Diamond-systemet lösa den amerikanska arméns problem?

Nyligen dyker upp ur skuggorna, Diamant hard kill-systemet borde göra det möjligt att skydda franska pansarfordon från 2026, i synnerhet VBMR Griffon and Serval och EBRC Jaguar of the Scorpion bubble of the Army. Samtidigt, trots flera testkampanjer, har den amerikanska armén inte lyckats hitta en Hard Kill APS för att skydda sina 8x8 Stryker pansarfordon, Trophy, Iron Fist och Strikeshield anses vara för tunga och dyra. Det finns här en uppenbar konvergens mellan de två arméernas behov, som Diamanten exakt kan möta.

För några dagar sedan diskuterade vi den aviserade ankomsten av nytt Hard Kill Diamond skyddssystem, som för närvarande utvecklas och integreras ombord på Scorpions VBMR Griffon och EBRC Jaguar pansarfordon. Om allt går som planerat kan de första systemen av denna typ äga rum inom Thales Prometeus aktiva skyddssystem, från 2026, ombord på dessa pansarfordon, för att sedan portas till andra plattformar, såsom VBCI , Leclerc och VBMR -L Serval.

diamant hårt dödande system på griffin
Kan det nya franska Hard Kill Diamond-systemet lösa den amerikanska arméns problem? 4

Som nämnts i den här artikeln kommer ankomsten av Diamant-systemet att representera ett enormt operativt mervärde för franska mekaniserade infanteriförband, som kommer att se överlevnadsförmågan hos sina pansarfordon öka avsevärt, särskilt i en hög eller mycket hög miljö. är känd för att vara särskilt rik på raketer, missiler och annan lurande pansarvärnsvapen.

Men Diamanten kommer också att utgöra en särskilt attraktiv flaggskeppsprodukt för den franska landförsvarsindustrin, oavsett om det är för att marknadsföra Scorpion-bubblans pansarfordon på den internationella scenen, men också för att skydda pansarfordon från andra väpnade styrkor. . Diamanten lovar verkligen att ha dessa två egenskaper som ofta har gjort franska vapensystem framgångsrika tidigare på den internationella scenen, det att vara ekonomiskt och framför allt att vara lätta.

Låt oss säga det omedelbart, information om diamantens pris och massa är för närvarande konfidentiell. Systemets användningssammanhang, å ena sidan, och de specifikationer som det måste uppfylla, å andra sidan, tillåter oss att få en uppfattning om dessa två aspekter, om inte i absolut värde, åtminstone i relativt värde, jämfört med konkurrenterna.

Trophy, Iron Fist och Strikeshield: Hard Kill APS på marknaden har designats för relativt tunga pansarfordon

Det finns redan flera APS (Active Protection System) Hard Kill-system i världen, några har till och med redan visat sin stridseffektivitet, till exempel den israeliska Rafael Trophy, som skyddar den israeliska arméns Merkava-stridsvagnar, och som har valts för att skydda mellangenerationstankarna som är Leopard 2A8/X, från Abrams M1E3 och Challenger 3. Iron Fist, från israeliska IMI, valdes ut av den amerikanska armén för att skydda några av sina M2 Bradleys.

Leopard 2A7 med Trophy-system
Kan det nya franska Hard Kill Diamond-systemet lösa den amerikanska arméns problem? 5

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Skydd Hard-Kill / Soft-Kill | Försvarsnyheter | Lätta stridsvagnar och pansarspaning

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna