Sydkoreas CVX hangarfartygsprogram tar vatten 2024

- Annons -

Det sydkoreanska hangarfartyget CVX-programmet har varit föremål för all mediauppmärksamhet i landet i nästan fem år. Men när Shin Won-sik, Sydkoreas försvarsminister, presenterade landets militära program för 12-2024 den 2028 december, var finansieringen av detta program, ofta kritiserad för dess kostnad och tvivelaktiga effektivitet, inte detaljerad där. Om det sydkoreanska försvarsministeriet bekräftar att det kommer att fortsätta, tyder allt idag på att CVX-programmet är hotat.

Om de senaste fem åren har sett en snabb utveckling av hotet i Europa och Stilla havet, har Sydkorea å sin sida levt med det nordkoreanska kärnvapenhotet i nästan tjugo år. Faktum är att Seoul inte hade fritiden, som fallet var med västerländska huvudstäder, att bädda sig in i hägringen av fredens fördelar, och under denna period utvecklade en mäktig och mycket modern väpnad styrka, såväl som en industri som, idag, är bland de mest framgångsrika på planeten.

KN 17 Antihsip hypersonisk missil Militär planering och planer | Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

Det måste erkännas att utmaningen som de sydkoreanska arméerna står inför är långt ifrån enkel. Nordkorea har inte bara haft kärnvapen sedan 2006, utan landet har också en numerärt imponerande väpnad styrka, samt betydande reserver av artillerivapen, ballistiska missiler och raketer, som alla kan träffa den sydkoreanska huvudstaden.

- Annons -

Seoul ligger i själva verket bara 70 kilometer från den 238 km långa gränslinjen som skiljer den koreanska halvön i två längs den 38:e breddgraden. medan staden med 10 miljoner invånare är hem för 20 % av landets befolkning, samt alla dessa centrala förvaltningar och stora företag.

Den treaxliga doktrinen i hjärtat av sydkoreansk militärprogrammering 2024-2028

För att möta utmaningen och ett allt mer krigförande Nordkorea, och trots det kärnvapenskydd som utlovats av USA, har de sydkoreanska arméerna utformat en doktrin som kallas "treaxlig doktrin". Detta bygger på en åtgärd i tre steg om säkerheten om att en nordkoreansk attack är förestående skulle skaffas av landets myndigheter.

De tre axlarna representerar i själva verket de tre stadierna av det sydkoreanska militära svaret. För det första kommer detekterings- och förebyggande slagkedjan att utföra attacker för att förstöra alla potentiella vektorer som upptäcks, innan de kan användas. Den andra förlitar sig på det koreanska luft- och missilförsvaret (KAMD), som ansvarar för att fånga upp missiler och flygplan som undkom det förebyggande anfallet och lanserades mot söder.

- Annons -
Sydkoreanska hangarfartyg CVX-program
Sydkoreas CVX hangarfartygsprogram tar vatten 2024 4

Den tredje och sista etappen, som är avsedd att vara avgörande, är ansvaret för Korea Massive Power Supply & Retaliation (KMPR), som måste slå till och förstöra alla större mål (ledningscentral, energi- och kommunikationsinfrastruktur, politiska beslut...), att halshugga den nordkoreanska regimen och dess arméer, och därmed potentiellt avsluta konflikten.


LOGO meta försvar 70 Militär planering och planer | Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna