"Black Hearts" utsågs till bästa Amazon Prime-serie på AlloCiné-sajten 2023

I början av 2023 publicerade sändaren Amazon Prime ett riktigt TV-UFO, den franska serien "Coeurs noirs". Genom sex avsnitt som är lika gripande som trovärdiga, berättar serien om franska specialstyrkors jakt på en terroristgrupp av fransk extraktion i Irak.

Att bryta med alla klassiker inom genren traditionell fransk filmskapande när den fokuserar på ämnet arméer, Svarta hjärtan är varken inriktad på introspektion, eller på stängda dörrar, än mindre på den svåra relationen mellan utplacerade soldater och familjer, även om alla dessa ämnen förekommer där.

Tvärtom är den baserad på ett dynamiskt berättande ingjutet av manusförfattarna på Office of Legends, effektiv produktion och anmärkningsvärt skådespeleri, vilket är särskilt trovärdigt, även i förlovningsscenerna.

"Black Hearts" blir favoritserien för AlloCiné-läsare på Amazon Prime 2023

Men den största överraskningen, angående Black Hearts, var varken dess manus, eller dess regi, eller ens dess rätta skådespelare. Överraskningen kom från framgångarna som serien hade på streamingplattformen, åtminstone i Frankrike.

Trots närvaron av flera amerikanska storfilmer lyckades den förbli i topp tre av filmer och serier som sänts i flera veckor, och förblev i TOP 10 av Amazon Prime France i cirka tio veckor.

svarta hjärtan serien
Serveras av övertygande skådespeleri, har serien Cœurs noirs etablerat sig som favoritserien på Amazon Prime 2023 för läsare av AlloCiné-sajten

Denna populära framgång har just bekräftats av AlloCiné-sajten, sedan den franska serien har belönats med titeln franska favoritserien på Amazon Prime-plattformen för 2023, till och med avtronade den mycket framgångsrika och efterlängtade "The Last of Us".

Denna framgång, helt förtjänt, kommer att kunna förändra uppfattningen som är djupt rotad i ekosystemet för fransk filmproduktion och audiovisuell produktion, som alltid har behandlat teman kopplade till arméerna med ett visst förakt, till den grad att den nationella historiska ikonen var tvungen att bli behandlad av en amerikansk regissör i en ganska tveksam film.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Institutionellt kommunikationsförsvar | Försvarsnyheter | Irak-konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna