Ryska väpnade styrkor ska ha tagit emot 1 500 stridsvagnar 2023

Enligt uppskattningar har de ryska väpnade styrkorna förlorat mellan 2 200 och 2 800 stridsvagnar sedan starten av den särskilda militära operationen. Dessa förluster representerar mer eller mindre 80 % av antalet operativa stridsvagnar i ryska enheter innan konflikten började.

Liksom stridsvagnar, har all större utrustning som används i Ukraina upplevt mycket höga avgångsgrader, från 15 till 20 % för piloterad flygutrustning (stridsflygplan, helikoptrar), till mer än 70 % för frontlinjebepansrade fordon, såsom BMP och BTR.

Trots fruktansvärda förluster har de ryska arméerna en mycket betydande militär potential

Trots dessa förluster som borde ha avskräckt någon annan angripare från att avsluta konflikten, enligt den ukrainska generalstabens eget erkännande, verkar Moskva i dag mer beslutsamt än någonsin att fortsätta sin militära aktion. , utan att de undergräver den ryska militära potentialen till bristningsgränsen. , vilket framgår av misslyckandet med den ukrainska motoffensiven.

Om absorptionen av mänskliga förluster, alla lika viktiga som materiella förluster, är en fråga om Kremls kontroll och dess propaganda över sinnen, är det inte möjligt att upprätthålla en betydande militär potential, trots utslitningen av utrustning, bara genom en formidabel industriell insats, långt utöver den kapacitet som den ryska försvarsindustrin var kapabel till före konflikten.

Ryska T-62:or mot fronten
Av de 1 500 stridsvagnar som tillkännagavs levererade av det ryska försvarsministeriet består en betydande del av gamla modeller som kommer ur kokongen och skickas snabbt till fronten, som denna T-62

Detta ämne har varit diskuterat flera gånger på denna sida, från januari 2023. Men, delvis på grund av en mycket dåligt balanserad ukrainsk kommunikation, som syftade till att presentera den nära förestående totalsegern som sannolikt för att stödja västvärldens, men även den allmänna opinionens engagemang i landet, ansågs den bara en gång vara den misslyckande med den ukrainska sommarmotoffensiven oundvikligt.

Det var inte bara då uppenbart de ryska arméerna hade behållit en betydande operativ potential, men plötsligt blev hotet som representerades av ökningen av den ryska militärindustriella produktionen en strategisk fråga, för att övertyga västvärlden att öka sitt militära bistånd till Kiev.

1 500 stridsvagnar och 2 200 bepansrade stridsfordon levererade av den ryska försvarsindustrin 2023

Siffrorna som tillkännagavs denna vecka av den ryske försvarsministern Sergej Shoigu tenderar att bekräfta verkligheten av detta hot, för Ukraina, och utanför, för Europa. I ett sammanfattande dokument om den ryska militärindustriella produktionen för 2023, citerad av Tass Agency, meddelar försvarsministeriet att de faktiskt har tagit emot inte mindre än 1 500 stridsstridsvagnar, eller åtminstone lika många som det förlorat under året, förmodligen fler.

Samma dokument avser leverans av 2 200 bepansrade stridsfordon, 1 400 artillerisystem och raketgevär, samt 12 000 fordon, inklusive 1 400 bepansrade fordon under året. Inte mindre än 22 000 drönare av olika typer levererades också bara i år.

Uralvagonzavod fabrik
Tillverkningen av nya stridsstridsvagnar vid Uralvagonzavod-fabriken når troligen upp till cirka trettio enheter per månad. Detta antal kan öka under de kommande månaderna, om produktionen av nya turbiner verkligen tillåter återupptagandet av T-80-produktionen.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Konstruktion av pansarfordon | Försvarsnyheter | MBT stridsvagnar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

9 Kommentarer

 1. Jag är chockad, revolterad och arg över att vi inte ser någon medvetenhet och storsatsning på försvar och produktion. Efter Ukraina är det vi som kommer att bli ryssarnas mål, det är en säkerhet och vi kommer att vara nakna och de kommer inte att tveka en enda sekund att krossa oss, vare sig det är militärt, ekonomiskt eller med alla möjliga medel fram till vår totala kollaps. Även om jag tror att våra ledare inte är idioter är jag långt ifrån lugnad av det jag ser.

 2. Vi måste först lita på oss själva.
  Vad gör vi i Frankrike för att producera ammunition (det mest effektiva, som klusterbomber), moderna välskyddade stridsvagnar, pansarfordon och medel för korsning, i massor? På egen hand borde vi göra samma insats som polackerna och få ryssarna att vilja spela med oss. Detta kräver en förändring av formatet för våra konventionella men också kärnvapenstyrkor: om ryssarna skulle finfördela oss 50 gånger, måste de vara säkra på att de skulle utplånas åtminstone en gång av våra medel...
  Det finns ett akut behov av att producera utrustning och ammunition, och att beväpna Ukraina så att ryssarna inte bara inte kan vinna på marken, utan kan tryckas tillbaka från de erövrade områdena.
  Endast våld kan avsluta detta krig genom att tvinga ryssarna att förhandla.
  För de tror att de är starka.

 3. MoD-data är per definition föremål för försiktighet! Deras information är en del av den desinformation som är vanliga i alla konflikter där varje sida ökar motståndarens förluster och minimerar sina egna. För att ha fått ryssarna att lida sådana förluster måste ukrainarna relativt sett ha lidit lika många om inte fler med nackdelen att inte kunna ersätta dem. Det skulle därför vara intressant att veta deras restkapacitet.
  När det gäller resten är jag bestört över att se effekterna av medias desinformation: Ryssland förbereder därför invasionen av Europa, något som det var oförmöget att uppnå när det var Sovjetunionen och dominerade 3/4 från Östeuropa?
  Utöver den felaktiga bedömningen av vår kärnkraftskapacitet, vars användning inte är en fråga om maktnivå utan om en politisk vilja att använda dem, noterar jag att resonemanget förblir att försvara oss mot ryssarna till det sista ukrainska! När det gäller förhandlingen, ska vi komma ihåg att ukrainarna två gånger föreslog den för ryssarna som var för den men att anglosaxarna tvingade Zelinski att ge upp den? Nu när det amerikanska och europeiska biståndet håller på att torka ut skulle det verkligen vara dags för Ukraina att sätta tummen upp även under mindre fördelaktiga förhållanden för landet.

  • Kära @Jean Michel, jag noterar med glädje att du tar oss (mig) för en idiot genom att påstå att vi föreställer oss Rysslands invasion av Europa, det var det aldrig fråga om. Naturligtvis är jag inte rädd för T-72:orna på Champs Elysées men det finns många sätt att föra krig mot ett land och förstöra det än med vapen, och vem bättre än ryssarna med erfarenheten från Sovjetunionen kan veta bättre?

   Du verkar också lika fritt spotta ut rysk propaganda för att få reda på förhandlingarna och de därtill hörande argumenten; kriget förs mot oss av Ryssland, inte tvärtom och det är inte ens jag som säger det…….du måste bara titta på deras tv-nyheter med simuleringar av kärnvapenattacker mot våra huvudstäder och den tillhörande propagandan som används överallt. Dessutom är det de som teoretiserat politiken för maktbalans och fait accompli, om du inte ser det DIREKTA hot som de representerar för oss, Ukraina är bara början (Novorossia-planen ) så finns det inget mer att diskutera är vi inte på samma planet.
   När det gäller ukrainarna är det bara de som ger tummen upp när de bestämmer sig för att göra det och jag vill inte gå så långt som de sista ukrainarna, det är klart men utan vårt FULLSTÄNDA och FULLSTÄNDA MASSIVA stöd är detta inte "mindre" villkor . fördelaktigt" som vi talar om...men landets ände rent och enkelt samt en fortsättning av konflikten på alla möjliga fronter (Moldova, Suwalki-korridoren, EU i allmänhet, Afrika, etc...) och om vi visa inte våra muskler……vi kommer att krossas politiskt och ekonomiskt av den rysk-kinesiska axeln som inte ens döljer det.
   Oavsett om vi ska stödja Ukraina eller helt enkelt visa att vi inte kommer att låta detta hända, är en MASSIV upprustning obligatorisk för att åtminstone kompensera för decennierna av fredsutdelningar på grund av vår naivitet inför Putin och sedan bekräfta vår maktrankning .

   • Så jag kan inte läsa mer! Du skriver: ”Efter Ukraina är det vi som kommer att bli ryssarnas mål, det är en visshet och vi kommer att vara nakna och de kommer inte att tveka en enda sekund att krossa oss vare sig militärt, ekonomiskt eller med alla möjliga medel fram till vår totala kollaps. » Så jag ser dig inte för en idiot, om det hade varit fallet skulle jag ha sagt det, utan för en medborgare under inflytande av europeiska medier för vilken Ryssland är ond.
    När det gäller förhandlingarna spyr jag inte alls ut propaganda utan citerar bara den information som samlats in i verk som rör denna konflikt såväl som i den europeiska och amerikanska pressen, vilket inte verkar vara ditt fall.
    Jag ser faktiskt ingen rysk fara, för även här har du fel, Ryssland för inte krig mot Europa utan USA krigar mot Ryssland och om vi inte hade följt som oxar de ekonomiska sanktioner som USA beslutat – vilket gör inte störa dem på något sätt, tvärtom – vi skulle inte uppleva nuvarande energiproblem och därmed ekonomiska problem.
    Så du ska berätta för mig att det är farligt att ha ett aggressivt Ryssland vid den europeiska gränsen (även om Ukraina inte är Europa) men motsatsen är sant för Ryssland med Nato vid sina gränser som sedan 1989, tvärtemot Reagans åtaganden, har fortsatt dess expansion mot öster.
    För länge sedan borde vi ha betraktat Ryssland som en del av Europa och tagit oss ur grejen (NATO) för att ta ansvar för våra angelägenheter och låtit USA sköta sina internationella skickligheter ensamma (2:a Gulfkriget, Afghanistan mellan andra). Hur det går, kommer vi att behöva föra krig mot Kina för Uncle Sam? Nåväl, låt oss se, låt oss bygga båtar och varna kineserna, vi ska hålla Stilla havet! Jag ser deras reaktion, mellan häpnad och rent skratt. Med vilken budget, beväpnad med vilka besättningar, drivna av vilken olja, med vilka vapen. Kom tillbaka till jorden, den massiva upprustningen du talar om är en illusion och vi är inte längre en stormakt. Vi kanske ångrar det, det gör jag, men det är ett faktum! Det som återstår för oss är att vi har kunskap inom vissa områden som kan säkerställa att vi är skyddade, men eftersom jag läste memoarerna från VGE, som medgav att han aldrig skulle ha gett ordern om kärnvapenbrand, finns det en tvekan om att det faktum att vi fortfarande är en stor nation.
    Hur som helst, var säker på ukrainarnas öde, det kommer att avgöras genom ett direkt ryskt-amerikanskt avtal från vilket Europa kommer att uteslutas och allt kommer att återgå till det normala. USA är vad det är, men politiskt pragmatiker och, om Putins diplomatiska lösdrift orsakar dem problem, kommer de att göra vad som måste göras i deras intresse!

    • Uppenbarligen har du fallit i fällan av rysk propaganda.
     Att bråka med dem var att förlora sin själ och som tur var gjorde vi inte det.
     Dina berättelser om energi och brist i Frankrike finns inte, vi har bara Lome-lagens sörjande som faller tillbaka till jorden (och det är mycket fördelaktigt för mina skatter)
     För resten glömmer ni alla en viktig punkt i en konflikt och ni förblir alla fastna i era skyttegravar med era murbruk: den tredje dimensionen!!
     När vi ser hur det ryska luftvärnet lyser mot gör-det-själv-redskap, hur stoppar de dem? Rafale/Typhoon/F35 ryssarna?

 4. Du har verkligen rätt: låt oss inte argumentera med ryssarna och bevara våra kära själar! Som ett resultat fortsätter kriget och ukrainarna mister bara livet! Det är ingen stor sak om jag tror på ditt resonemang? Har Europa, och slutligen vissa länder inklusive vårt, inga bekymmer? Verkligen? Att ha kopplat elpriset till det på skiffergas som USA säljer till oss tre gånger så mycket som rysk gas är inte ett problem för privatpersoner lika mycket som industrin? Om detta inte är fallet för dig är det bra.
  Krig är inte bara kvaliteten på de material som möter varandra utan även deras volym och förmågan att ersätta dem, detta kallas krigsekonomin och i detta område verkar ryssarna ligga steget före Vi. Den 3:e dimensionen är förvisso ett betydande element, men från en viss punkt måste du ockupera marken, eller hur? Och för det behöver du personal, stridsvagnar, granatkastare, artilleri, äntligen måste du ta kontakt.

 5. Det här skiffergassnacket är framför allt ett reklamtrick av miljöaktivister.

  Frankrike förbrukar mycket lite gas i volym jämfört med sin el. Och andra leverantörer förblir solida som Norge eller Qatar.

  Du blandar ihop Frankrike och Tyskland för gasfrågan.

  Vad gäller markockupation så är det doktrinen som har företräde (vi måste bara se vad Ukraina lyckas med 3 marders och 4 CV90s). Och när det kommer till doktrin var sovjeterna fast för 80 år sedan.

  Avslutningsvis påminner du mig lite om den delen av Frankrike 1940 som trodde att det skulle lösa Hitlerproblemet genom att förhandla. 6 månader senare var stridsvagnarna i Paris………

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna