Med minst 24 stridsflygplan levererade 2023, kompenserar det ryska flygvapnet sina förluster i Ukraina i år

År 2023 fick de ryska flygvapnen, tolv gånger, nya stridsflygplan som Su-57, Su-35, Su-34M eller Su-30SM. Även om det aldrig har kommunicerats verkar det som om antalet levererade nya flygplan har överstigit antalet dokumenterade förluster som registrerades under konflikten i Ukraina år 2023, medan jaktplanen som levererades ofta var mycket modernare än de modeller som förlorades i det ukrainska himmel.

Om de ryska arméerna misslyckas med att få den offensiva makten i Ukraina, verkar det som att de under de senaste månaderna har lyckats, på många områden, med att rekonstruera sina styrkor, eller åtminstone stoppa blödningen 2022.

Militär industriell produktion kompenserar nu för förluster av ryska arméer i Ukraina

På området för pansarfordon indikerar således många konvergenta analyser att den ryska militärindustrins årliga produktion nu skulle kunna kompensera för de förluster som registrerats i strid, om det är stridsvagnar, pansarinfanteristridsfordon eller trupptransporter och artillerisystem.

Ryska flygvapnets Su-25 förstördes
Enligt uppskattningar har de ryska flygvapnen förlorat mellan 60 och mer än hundra stridsflygplan sedan konflikten i Ukraina började.

På ammunitionsområdet tyder allt på att Moskvas och dess arméers position idag i stort sett är att föredra framför Kiev och dess allierade, även trots den tekniska fördelen som västerländsk utrustning erbjuder.

Således lyckades de ryska arméerna på bara några dagar skjuta upp två hundra kryssnings- och ballistiska missiler mot Ukraina, där Ukraina, trots västerländskt bistånd, bara i bästa fall har några dussin ammunition av samma typ, vars användning är också starkt begränsad av sina allierades förhalande.

Mycket mer komplext och tekniskt skulle man kunna tro att den ryska industrins produktion av stridsflygplan, särskilt stridsflygplan, skulle bli mer handikappad av konsekvenserna av västerländska sanktioner än av pansarfordon och ammunition. Det verkar dock som att så inte är fallet, åtminstone inte så mycket som man kan hoppas.

Minst 24 moderna jaktplan levererades till det ryska flygvapnet 2023

Faktum är att 2023 skulle den ryska militära flygindustrin ha levererat 22 till 28 nya flygplan till landets flygvapen, kanske fler. Till skillnad från förkrigsåren kommunicerar Moskva inte längre öppet om mängden levererade flygplan.

Å andra sidan, förmodligen för att stödja dess internationella attraktionskraft och dess kommunikation, kommunicerade arméernas presstjänster systematiskt, i år, om arten av de leveranser som gjordes.

Su-35s VKS
Su-35s jaktplan är ett mycket kapabelt och anmärkningsvärt beväpnat mångsidigt tungt ensitsigt jaktplan. VKS (ryska flygvapnet) fick 10 till 15 nya flygplan av denna typ i år.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 jaktflygplan | Försvarsnyheter | Rysk-ukrainska konflikten

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna