Kan den nya ryska 2S35 Koalitsiya-SV självgående pistolen neutralisera den västerländska artillerifördelen?

Den nya självgående pistolen 2S35 Koalitsiya-sv togs i tjänst för några veckor sedan i de ryska arméerna och har redan anslutit sig till operationsområdet i Ukraina. Utrustad med stor rörlighet, hög eldhastighet och betydande räckvidd har den inget att avundas de bästa europeiska systemen som idag tillåter ukrainarna att kompensera för den obalanserade maktbalansen mellan de två arméerna.

Vilka är egenskaperna hos detta system, dess styrkor, men också dess svagheter och begränsningar, och hur kunde dess ankomst till Ukraina påverka krigets gång?

Om ryskt artilleri imponerar med sin eldkraft, och särskilt med sin densitet, har 2S3 Akatsiya och 2S19 Msta-s självgående kanoner i Ukraina, som används av både ryska och ukrainska styrkor, tydligt visat sin prestation. , underlägsen de i västerländska system , särskilt de modernaste som den tyska PZH-2000, den svenska bågskytten och den franska Caesar.

Men ankomsten av nya ryska system, 2S43 Malva monterad pistol å ena sidan, och särskilt 2S35 Koalitsiya-sv spårad självgående pistol, å andra sidan, och ny ammunition med guidad och utökad räckvidd, kan mycket väl destabilisera detta förhållande. artilleristyrkan i Ukraina, medan Kievs arméer delvis förlitar sig på det operativa mervärde som västerländska system erbjuder, för att begränsa de ryska arméernas numeriska och logistiska överlägsenhet.

2S3 Akatsiya, 2S19 Msta-s: Ryskt artilleri förlitar sig fortfarande på sovjetiska system

I slutet av 80-talet var det sovjetiska självgående artilleriet nästan i nivå med Nato. Faktum är att 2S3 Akatsiya spårade självgående kanoner och den (då) nya 2S19 Msta-s, beväpnade med 152 mm rör av 29 till 47 kalibrar, visade räckvidder, eldhastigheter och precision nära de amerikanska M-109:orna. , brittiska AS-90 och franska AUF-1.

Den självgående pistolen 2S3 Akatsiya var spjutspetsen för ryskt mobilt artilleri i mer än 30 år.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Försvarsnyheter | Rysk-ukrainska konflikten

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

  1. Det är något som absolut inte tas upp i den här artikeln och som också tenderar att förtydliga bilden för ukrainarna. Är detta fordon vad det annonseras för att vara? Det är fortfarande möjligt att tvivla på det, Ryssland har redan använt det avgörande vapnet vid ett flertal tillfällen i detta krig: BMP Terminator visade sig vara lika medioker som den var underbemannad, precis som T14 Armata vars imponerande prestanda på papper återstår att demonstrera och som aldrig har gått in i den aktiva produktionsfasen, eller SU 57:an som ska vara smygande och oupptäckbar men som aldrig närmar sig frontlinjen av rädsla för att bli nedskjuten av en S-300 mer än 40 år gammal...

  2. De 2 radarplattorna som är installerade på vardera sidan av röret är intressanta eftersom de borde göra det möjligt att förbättra skottens precision mycket snabbt, även med ostyrda granater, och på så sätt utnyttja pjäsens eldhastighet, förmågan att upptäcka fiendens artillerield och slutligen förmågan att upptäcka drönare eller missiler. Förbättring för att anpassa sig till Caesar

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna