Pentagons första försvarsindustriella strategi gör ett rent svep av just-in-time-hantering

- Annons -

TEfterlängtad i flera månader, Pentagons första försvarsindustriella strategi avtäcktes denna vecka av biträdande försvarsminister Kathleen Hicks. Syftet med detta dokument är att tillhandahålla ett effektivt ramverk för att omorganisera, standardisera och förbättra alla Pentagons industriella förvärvsprocesser, för att skapa manöverutrymme för att möta framtida utmaningar, utan att nödvändigtvis öka kostnaderna.

Omvandlingen av de amerikanska arméernas industriella förvärvsprocesser efter det kalla kriget

Sedan det kalla krigets slut och utplåningen av en viktig fråga för staters säkerhet har de doktriner som används för att anskaffa försvarsmateriel, liksom relationerna till den industriella sfären, gett upphov till många utvecklingar, ofta mer dogmatiska än rationella, men sällan avgörande.

F-15 F-16 US Air Force Irak Gulfkriget
Under Gulfkriget 1991 var amerikanska styrkor på höjden av sin militära och logistiska makt. Båda har försämrats märkbart sedan dess.

Flera av dessa aspekter vänder sig nu mot arméerna, vare sig de är europeiska och särskilt amerikanska, oförmögna att möta, som den ser ut, utmaningen som Kina eller, i mindre utsträckning, av Ryssland, vars industriella processer ofta är mycket effektivare.

- Annons -

Detta är särskilt fallet över Atlanten, medan de amerikanska arméerna kämpar för att svara på de olika operativa utmaningar de står inför, trots en kolossal budget på mer än 800 miljarder dollar, BNP för ett land som Polen.

Ett av dessa kritiska fel inträffade i början av 90-talet, när president Clinton och hans administration började omstrukturera USA:s försvarsindustri från mer än femtio stora industriella aktörer till bara fem.

En industriell koncentration inom försvaret som har vänt sig mot arméerna i USA

Syftet med dessa koncentrationer var att skapa viktiga aktörer på den internationella scenen, och i processen glömma att de skulle vara lika viktiga på den nationella scenen, samtidigt som de dessutom mycket ofta var hegemoniska på sina marknader. Och det som skulle hända hände.

- Annons -
M1 Abrams
Abrams-tanken kostade bara 4 miljoner dollar per enhet 1990, jämfört med nästan 20 miljoner dollar idag. Inflation och tekniska framsteg motiverar bara hälften av denna kostnadsökning.

Efter att ha blivit väsentliga och allsmäktige har dessa stora amerikanska industrikoncerner, som Lockheed-Martin, Northrop-Grumman, Boeing och Raytheon, idag en sådan industriell, teknologisk och politisk makt att de kan ställa särskilt ogynnsamma villkor för Pentagon när de förhandlar. sina kontrakt.


LOGO meta defense 70 USA | Försvarsnyheter | Underleverantörskedja för försvarsindustri

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.

- Annons -

Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna