Defensiv infrastruktur kommer att byggas av de baltiska länderna mot det ryska blocket

De tre baltiska länderna har undertecknat ett avtal om att bygga en uppsättning defensiv infrastruktur längs deras delade gränser med Ryssland och Vitryssland, för att förhindra ett eventuellt angrepp på dessa före detta sovjetrepubliker.

Om hypotesen om en möjlig rysk invasion mot en NATO-medlem i Västeuropa ofta avfärdas direkt av många experter som tror, ​​inte utan anledning, att en sådan handling skulle vara självmordsbenägen för Moskva, de viktigaste intressenterna, östeuropéer som delar en gräns. med Ryssland eller Vitryssland, ta detta hot på största allvar.

En oberörd oro för de baltiska länderna inför det ryska hotet

Detta är särskilt fallet för de baltiska länderna. De delar inte bara, tillsammans, 862 km gränser med Ryssland och 851 km gränser med Vitryssland, utan de delar, med Ryssland, en stor del av sin senaste historia, som en före detta republiksovjet, medan alla tre fortfarande har en betydande andel av deras befolkning av ryskt och rysktalande ursprung.

Baltiska staternas väpnade styrkor
De baltiska arméerna har få resurser, men gör betydande ansträngningar för att modernisera, särskilt inom området för högintensiv strid.

Dessa befolkningar har redan för många representerat en anledning till spänningar med Kreml, särskilt eftersom de tre baltiska republikerna fram till deras ankomst till Europeiska unionen betraktade dessa befolkningar som andra klassens medborgare, som utsätts för mobbning och har enorma svårigheter, även om bara för att få administrativa handlingar.

Tillsammans representerar dessa tre länder endast 3 miljoner invånare och en total BNP på 6 miljarder dollar. De har i själva verket bara begränsade möjligheter att bilda sina väpnade styrkor, ingen av dem har till exempel stridsflyg.

Faktum är att de baltiska länderna vet hur de är ett lätt byte för Kremls territoriella aptit, särskilt eftersom de har en strategisk position för kontrollen av Östersjön, såväl som tillgång till land med Kaliningrad-enklaven, och att de vet, bättre än någon annan, den beslutsmetod som tillämpas av de ryska myndigheterna.

Det är också mycket troligt att om de inte hade gått med i Nato och Europeiska unionen, skulle dessa tre länder vara i Moskvas sikte, eller redan ha behövt ansluta sig till Ryska federationen manu militari.

Ett defensivt nätverk över hela de baltiska ländernas gränser med det ryska blocket

Inför en sådan observation är de estniska, lettiska och litauiska regeringarna bland de mest exemplariska när det gäller försvarsinsatser inom Nato, och ger bara efter för USA, Grekland och Polen på detta område.

Baltic Air Policing NATO Mirage 2000-5
Två Mirage 2000-5Fs utför en flygning efter en tangoscramble den 21 augusti 2018 på Ämari Air Base i Estland.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Befästningar | Försvarsnyheter | Militära allianser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna