Den ryska försvarsindustrin har rekryterat 500 000 anställda sedan konflikten i Ukraina började

Den ryska försvarsindustrin har, sedan starten av den särskilda militära operationen i Ukraina, blivit en av Kremls strategiska utmaningar, att övervinna Kievs motstånd och att åsidosätta den hjälp och den utrustning som tillhandahålls av Ukrainas västallierade.

Faktum är att om de ryska arméerna inte glänste särskilt under de första månaderna av offensiven, har de sedan dess visat betydande kapacitet att absorbera förluster, hos män, men särskilt i utrustning, tack vare ökningen av snabb och avsevärd makt, av en snabbt växande Rysk industri, stödd av ett land i en krigsekonomi.

En halv miljon fler anställda i den ryska försvarsindustrin

Även om nivån på den ryska produktionen av försvarsmateriel fortfarande är svår att fastställa med säkerhet, tenderar indikationerna från de ryska myndigheterna, med de reservationer som bör hållas i åtanke i denna fråga, men också de oberoende observationer som gjorts under strid att gå in. samma riktning.

Så, om man kunde tvivla på tillkännagivandet av den ryske försvarsministern, Sergei Shoigu, när han förklarade att 1 500 stridsvagnar hade levererats till de ryska arméerna 2023, mer än de förlorade under samma period, är det tydligt att trots dokumenterade förluster verkar de ryska styrkorna som är engagerade i Ukraina inte sakna pansarfordon.

rysk försvarsindustri uralvagonzavod
Brittisk underrättelsetjänst uppskattar att den ryska industrins månatliga produktion av stridsvagnar faktiskt skulle vara 100 exempel.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industrityg BITD | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna