Royal Navy vill bara ha 50 besättningsmedlemmar ombord på Type 32 fregatten.

På tal om designen av Royal Navys framtida fregatt av typ 32 sa John Howie, inrikesdirektör vid Babcock Shipyards, att företaget hade för avsikt att halvera fregattens besättning jämfört med fregatten av typ 31, som den kommer att härledas från, och som måste ersätta en del av typ 23 antiubåtsfregatter.

För att uppnå detta kommer brittiska ingenjörer att förlita sig på de senaste tekniska framstegen de senaste åren, särskilt när det gäller autonoma fartyg, för att ta över funktionerna för en del av besättningen.

Faktum kvarstår att en minskning av storleken på besättningen på ett militärfartyg, så avgörande som en fregatt kan vara, inte är utan att stå inför enorma utmaningar, men också betydande risker, som tidigare experiment, utförda i detta område, inte gör det. lämpar sig knappast för optimism.

50 besättningsmedlemmar ombord på en Royal Navy Type 32 fregatt

Om flera flottor, inklusive den amerikanska flottan, tror att det kommer att vara möjligt, senast 2035, att implementera stora, helt robotiserade fartyg, vid sidan av deras jagare, fregatter och hangarfartyg, borde det vara möjligt, genom att tillämpa samma teknik, att halvera besättningen på en fregatt inom samma tidsfrist.

fregatt typ 23 Duke klass
Typ 23-fregatten av Duke-klassen, som kommer att ersättas av Type 32-fregatten i Royal Navy, har en besättning på 185 medlemmar.

Detta är med största sannolikhet utgångspunkten som tagits av ingenjörerna från de brittiska Babcock-varven, som idag redan bygger Type 26-fregatter av City-klassen, och de framtida Type 31-fregatter, som kommer att ersätta antiubåtskrigföringsfregatter. -marine Typ 23 av Dukes-klassen.

Och faktiskt i en intervju som ges dagligen The Telegraph, John Howie, Babcocks chef för interna angelägenheter, indikerade att hans grupp nu hade som mål att återföra formatet för besättningen på Type 32 fregatten, en utveckling av Type 31 fregatten från vilken den skulle kräva många attribut, till endast ett femtiotal sjömän , underofficerare och officerare, jämfört med 105 för typ 31 och 185 för typ 23 som de kommer att ersätta.

En revolution möjliggjord av framsteg inom automation och artificiell intelligens

För att uppnå detta avser Babcock att förlita sig på ny teknik som utvecklats under de senaste åren. Utan att vara exakt listade kan vi lätt föreställa oss att vi här talar om de framsteg som gjorts inom automation och robotik, men också inom områdena artificiell intelligens, maskininlärning och närvaro, virtuell, för att uppnå detta.

Dessa är i själva verket teknologier i hjärtat av revolutionen som bör möjliggöra design och implementering av en flotta av stora autonoma fartyg, avsedda att utvecklas till stöd för stora ytstridande enheter, men även ubåtar, utrustade med en besättning.

US Navy Sea Hunter och Seahawk
Den amerikanska flottan gör betydande ansträngningar för att förbereda byggandet av en flotta på 150 stora autonoma ytfartyg.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Försvarsnyheter | Automatisera

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna