Ursula von der Leyen vill göra EU-kommissionen till en strukturerande kraft för den europeiska försvarsinsatsen

Under de senaste veckorna, och i ännu högre grad sedan D. Trumps hot mot Nato om han skulle bli vald, verkar europeiska länder och deras ledare drivna av en ny dynamik. Inte överraskande, eftersom det är när ryggen är mot väggen som vi behöver gå framåt som mest.

I detta sammanhang höll EU-kommissionens ordförande, Ursula von der Leyen, ett särskilt skarpt och ambitiöst tal, i en intervju som gavs till Financial Times. Detta vill i själva verket göra Europeiska kommissionen, och EU i allmänhet, till en strukturerande makt för att stimulera och stödja de europeiska ländernas försvarsinsatser, och uppmuntra dem att producera och köpa europeiska, snarare än amerikanska, sydkoreanska och israeliska , som idag.

Mot ett initiativ liknande EU-kommissionens Covid-plan för att stödja den europeiska försvarsinsatsen

I denna intervju, som vi kan beklaga, på grund av dess betydelse, att det är reserverad för Financial Times-prenumeranterEftersom det handlar om 450 miljoner européer har EU-kommissionens ordförande faktiskt intagit mycket offensiva positioner, både för att stärka EU:s roll och bistånd när det gäller ländernas försvarsinsatser européer, bara för att stödja europeiska strategiska autonomi, genom att avsevärt öka de europeiska arméernas förvärv av europeisk försvarsutrustning.

Ursula von der Leyen Covid-plan
Under Covid-krisen lanserade Europeiska unionen, under Ursula von der Leyens ordförandeskap, en återhämtningsplan på 750 miljarder euro, nu ökad till mer än 800 miljarder euro för att ta hänsyn till inflationen.

För att ange tonen för sina ambitioner, samtidigt som hon verkar vara en kandidat för sin egen arv efter nästa val till Europaparlamentet, jämförde Ursula von der Leyen den roll som Europeiska unionen kunde spela när det gäller att försvara den gamla kontinenten, med den som var sin egen, under Covid-krisen.

Låt oss komma ihåg att Europeiska unionen vid detta tillfälle hade inrättats en återhämtningsplan på mer än 800 miljarder euro, men säkerställde också samordningen av inköp av vacciner mellan europeiska länder och godkände, tillfälligt, betydande undantag från tak för offentliga underskott, till medlemsländerna.

En ny europeisk försvarskommissionär behövs, för Ursula von der Leyen

Det är dock ingen fråga, i kommissionens ordförandes tal, om att upprepa modellen för Covid-återhämtningsplanen, som är särskilt dyr. Å andra sidan har den för avsikt att använda EU:s lagstiftande och strukturerande makt för att optimera och öka investeringskapaciteten i europeiska länder, till förmån för deras arméer, med hänsyn till de brådskande behoven i Europa, men också i Ukraina .

Den första nyckelåtgärden, som hon nämnde, skulle vara inrättandet av en post som europeisk försvarskommissionär, en fullfjädrad kommissionsledamot, en identisk medlem av de andra, inom kommissionen.

Thierry Breton
Therry Breton, kommissionsledamot för den inre marknaden, är mycket aktiv i frågor som rör den europeiska försvarsindustrin i dag.

Låt oss komma ihåg att försvarsfrågorna hittills är uppdelade mellan Europeiska kommissionens ordförande, hon själv, kommissionären för den inre marknaden, fransmannen Thierry Breton, och spanjoren Josep Borrell, Europeiska unionens höge representant för utrikes frågor och säkerhet. politik, som inte har samma privilegier som en fullfjädrad EU-kommissionär.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Europa | Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

 1. Hej och här är vi.
  Putin invaderade Donbass efter att ha tagit stryk i utkanten av Kiev, dåligt förberedd denna operation inleddes med illusionen att de ukrainska soldaterna inte skulle klara uppgiften och att väststaterna i spetsen bara skulle reagera svagt, i Indeed Västvärldens reaktion är svag men spjuten är på marken och ukrainarna kämpar som hundar för att försvara sin huvudstad.
  Putin, upprörd, lämnar med svansen mellan benen och försätter sitt land i en krigsekonomi, ingen kvart och ingen tid att slösa med dessa degenererade västerländska skithål och de nazy ukrainarna.
  Återupptagande av fientligheterna, inget mer roligt, rekvisitioner av fabriker, grytor och pannor ersätts med snäckor, krigsproduktion, alla medel är bra, elektronisk krigföring, desinformation, cyber, eliminering av motståndare, vi såg det inte längre, nu ser vi det överallt , Putin smälter sin besvikelse och svär hämnd, han återhämtar sig från sina motgångar
  .Västerlandet gnuggar sig i ögonen och tror inte på bevisen. Putin vill ha sitt Stora RYSSLAND, fullt och komplett från tiden för hela Rysslands tsarer.
  Sanktioner och skräckrop, rubriker och hånfulla kommentarer om RYSKA krigslika förmågor och medelmåttigheten i deras krigsredskap, var inte ens rädd, vi är starkast, speciellt på TV.
  Putin förstod att vi är utspridda, dåligt förberedda och oförmögna att planera en konflikt med Storryssland. Ändå är det detta som hänger över våra näsor som en garland av snopp.
  Vi tittar på varandra och räknar poängen med viss ond tro och gott samvete, låter ukrainarna dödas samtidigt som vi ställer oss frågor om det bästa sättet att förutse det värsta.Det är väldigt sent.
  Återsanktionera i den felaktiga tron ​​att detta kommer att vara tillräckligt för att avskräcka den store tsaren och få den ryska ekonomin på knä. Putin luktar nedlåtande gentemot sina fiender och lämnar dem i illusionen att de är säkra.
  Fel och återfel, det är inte som om vi var i en Hollywood-produktion, Putin bryr sig inte och åker på turné till storhertigarna med Xi Jimping, Kim Jong Un, Khamenei och andra vapenleverantörer, han fortsätter att sälja sitt elixir till högstbjudande och till och med västerlänningar under täckmantel av tyska huvuden, och därmed samlade de miljoner som krävs för hans krigsindustri och hans omval.
  Jättebra för honom, för den ukrainska fronten är, enligt de senaste nyheterna, på väg att ge efter för de ryska hordernas framstöt på Avdiïvkas sida.
  Många och välbeväpnade ryska trupper avancerar i motsats till vad våra strateger säger.
  Tog han inte kontroll över det största kärnkraftverket i Europa, översvämmade han inte Dneppers stränder med förakt för liv, bombade han inte skolor, sjukhus och städer ostraffat? lämnade han sina fiender utan reaktion?
  Västerlänningar vaknar och kommer ur sin letargi. Saker och ting urartar och kriget glider ifrån oss, Putin tar överhanden.
  Vi ser på varandra som en porslinshund, och räknar med jänkarna med illusionen att farbror SAM kommer att hjälpa oss, fel, staterna kommer att byta aktieägare och att det går dåligt.
  Dollarn har fastnat i kongressen.
  Europa börjar ställa sig existentiella frågor.
  Putin hånar och njuter av västerländska meningsskiljaktigheter, Putin jublar över att landet är hans stövel, även hans erektion och hans omval är utom tvivel.
  Vi har glömt att för att förtjäna fred måste vi inte bara förbereda oss för krig utan framför allt vara redo att föra det, förtjänar vi inte fred?
  Det är nu kanske för sent att reagera, är vi beredda att skicka trupper som ska dödas på den ukrainska fronten, för att gå över till en riktig krigsekonomi och inte bråka?
  Putin bryr sig inte ett dugg, låt oss inte tvivla, han kommer att gå hela vägen även om det innebär att kasta sin kärnvapencocktail på den ukrainska landsbygden och städerna.
  Vi kommer att kunna rädda våra unga människor och vår dagliga tröst, låt oss lämna våra små västerländska drömmar och våra illusioner, avsluta vården björnar, det kommer att bli fler människor, gråtande och gnisslande av tänder.
  Våra ledare är väl medvetna om att tidsfristen närmar sig med stormsteg och ryser redan vid utsikten att behöva ta itu med den osäkra framtiden för våra pensioner, framtiden för våra ungdomar och den katastrof som kommer. De unga ryssarna har inget val, det är fronten eller döden, och det är samma sak i det här fallet. Hur man reagerar på en fiende som inte räknar sina dödsfall och trotsar förnuftet genom att använda den starkaste och vedergällning.
  De små knepen för att ta reda på vem som ska ta ledningen av europeiska vapenproduktionskontrakt för en konflikt som lovar att vara Dantesque, Tyskland i täten, i falsk röv, som leker med elden genom att skjuta på fransmännens pasta för att vinna timbalen genom att gå till suga på Bidens kuk.
  Allt som intresserar dem för närvarande är deras industriella verktyg, deras export och deras vikande handelsbalans, de är inte på humör att förlora sin plats som europeisk ledare. Deras ansvar för sina förseningar när det kommer till vapenleveranser förefaller mig minst sagt misstänkt.
  Frankrike har nu predikat i tomrummet i sju och fem år för att bygga ett europeiskt försvar, förbundsdagen vill inte ha det och européerna köper tillverkade i USA i massor, tagna av bollarna de befinner sig med rumpan mellan två stolar, och om den upprörda jänkaren i ett anfall av paranoid delirium bestämmer sig för att inte längre tillhandahålla reservdelarna utan viss kompensation, kommer det inte att göra det.
  Våra styrkor är våra fel och Putin skrattar och njuter av våra olikheter och vårt förhalande och han stöttar där det gör ont, han leker med våra olikheter, han är en mästare på det här.
  Vårt missbruk tillhör oss inte längre på länge nu.
  Nu står vi mot väggen
  Ska vi skicka våra unga män i krig eller låta Putin krossa oss som en skit?
  Det verkar för mig att det är väldigt sent att vakna, har det sagts massa? Kommer det att bli nödvändigt att dricka kalken ner till skräpet?
  För min del är det uppenbart att vi inte är redo och vi får inte lura oss själva att korten vi har inte är till vår fördel.
  Är denna mörkgrå bild realistisk? Framtiden får utvisa

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna