Den tyska Hessen-fregatten avfyrar av misstag två missiler mot en amerikansk MQ-9-drönare i Röda havet

Sedan dess ankomst till Röda havet för några dagar sedan har Bundesmarine-fregatten Hessen knappt hunnit värmas upp. Faktum är att natten mellan den 27 och 28 februari engagerade och förstörde den tyska luftvärnsfregatten två Houthi-drönare som sjösattes nära dess patrullzon.

Efter National Navy, sedan Royal Navy, är Bundesmarine därför den tredje europeiska flottan som har använt sina vapen mot Houthi-drönare och anti-fartygsmissiler. Det är dock den enda som har försökt förstöra en amerikansk MQ-9A Reaper spaningsdrönare, som patrullerade området...

Två Houthi-drönare förstördes med 76 mm kanon och ESSM-missil av Bundesmarine-fregatten Hessen i Röda havet

Fregatten Hessen lämnar Tyskland den 8 februari och är en av tre luftvärnsfregatter från klass F124 Sachsen i tjänst inomi Bundesmarine. Detta fartyg på 2006 meter, 143 5 ton, som togs i bruk 800, är också ett av de bäst beväpnade i den tyska flottan.

Dess beväpning består av en 76 mm Oto-Melara kanon, ett VLS Mk41 vertikalt uppskjutningssystem med 32 silos, två fyrdubbla Harpoon anti-skeppskastare, två trippeltorpedrör beväpnade med Mu90, samt två CIWS system RAMs vardera beväpnade med 21 mycket kortdistansmissiler.

Fregatten Hessen tyska flottan
F-221 Hessen-fregatten från BundesMarine mäter 143 meter för ett deplacement på 5 800 ton. 270 officerare och sjömän utgör dess besättning.

Tjugofyra av fregattens VLS-silos innehåller en medeldistans luftvärnsmissil SM-2 Block IIIa, med en räckvidd på 90 nautiska mil, medan de 8 återstående cellerna rymmer var och en 4 ESSM kort- och medeldistansluftvärnsmissiler, eller 32 missiler, med en räckvidd på 35 till 40 km.

Övervakningen säkerställs av den högpresterande Thales SMART-L långdistansradarn, tillsammans med en APAR övervaknings- och vägledningsradar, även utvecklad av Thales. Denna serie av sensorer kompletteras, inom området anti-ubåtskrigföring, av ett STN Atlas DSQS-24B-bågsonar och ett IRST infrarött detektionssystem.

Att ha integrerat Europeisk flottoperation i Röda havet Aspide, upplevde fregatten Hessen sitt operativa elddop den 27 februari, då den genomförde två framgångsrika avlyssningar mot Houthi-drönare, den ena med en ESSM-missil, den andra med sin 76 mm kanon, där drönaren var särskilt redo, verkar det som, när order om att skjuta gavs.

ESSM missilfregatten Hessen
Fyra ESSM-missiler, efterföljare till Sea Sparrow, kan placeras i en enda cell i Mk41 VLS-systemet för de tyska F-124:orna.

Observera att några veckor tidigare avfyrade en amerikansk jagare också sitt defensiva artilleri, i detta fall dess 20 mm CIWS Phalanx, vilket återigen indikerar att den riktade och förstörda drönaren var utomordentligt nära, säkert för nära, US Navy-fartyget. För närvarande har ingen förklaring getts i detta ämne, varken av Bundesmarine eller av den amerikanska flottan.

En incident som nästan ledde till förstörelsen av en amerikansk MQ-9 Reaper drönare som opererade IFF cut

Om förlovningen den 27 februari var Hessen-fregattens operativa elddop, hade det inte varit första gången som den hade använt sina missiler sedan ankomsten till Röda havet.

MQ-9 USAF
Den tyska Hessen-fregatten avfyrar av misstag två missiler mot en amerikansk MQ-9 drönare i Röda havet 5

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Försvarsnyheter | Tyskland

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna