Närvaron av franska soldater i Ukraina avslöjades av den tyske förbundskanslern Olaf Scholz

Med sådana allierade, vem behöver fiender? Detta är förmodligen vad fransmännen och britterna måste ha sagt till varandra, efter den tyske förbundskanslern Olaf Scholz senaste utspel. För att motivera sitt beslut att inte leverera Taurus-missiler till Ukraina, hävdade den senare att Tyskland inte kunde skicka soldater till en konfliktzon, som är fallet med Storbritannien, och från Frankrike...

Närvaron av franska soldater i Ukraina, liksom britterna, skulle vara nödvändig för implementeringen av kryssningsmissilerna Scalp-EG och Storm Shadow

Enligt den tyska förbundskanslern skulle det i själva verket vara väsentligt att tyska soldater placerades ut på plats, för att kunna programmera målen och banorna för Taurus-missilerna.

Uppenbarligen är hypotesen att utplacera tyska soldater i Ukraina, även för diskreta stöduppdrag, oacceptabel för Olaf Scholz, som mer än något annat verkar frukta att Berlin blir inblandad i denna konflikt.

Olaf Schoz
Den tyske förbundskanslern, Olaf Scholz, begick en märklig benådning, för att rensa sig från vägran att leverera Taurus-missiler till Ukraina, genom att avslöja närvaron av franska och brittiska soldater i Ukraina.

"Tyska soldater kan inte när som helst och var som helst kopplas till de mål som (Oxen) systemet träffar. Inte ens i Tyskland » han förklarade sig klargöra sina anmärkningar och sina ståndpunkter.

Ställd inför ökande påtryckningar från tyska parlamentariker, i synnerhet de som tillhör högeroppositionen, illustrerade den senare sin poäng genom att hävda att Frankrike och Storbritannien hade utplacerat soldater för att utföra detta uppdrag tillsammans med de ukrainska flygvapnen.

Ett "uppenbart missbruk av intelligens" enligt London, som slår ut mot Tysklands förbundskansler Olaf Scholz

Om Paris för tillfället i vilket fall som helst förblir diskret om den blunder som Olaf Scholz gjorde, så är det inte fallet för London, som ryker. " Detta är ett uppenbart missbruk av underrättelsetjänst som medvetet utformats för att distrahera från Tysklands ovilja att beväpna Ukraina med sitt eget långdistansmissilsystemsa Tobias Ellwood, tidigare ordförande för underhusets försvarskommitté. Och för att lägga till " Detta kommer utan tvekan att användas av Ryssland".

Taurus kryssningsmissil
Nära SCALP-EG/Storm Shadow har Oxen efterfrågats i många månader av de ukrainska myndigheterna, som systematiskt får ett bestämt avslag från Berlin.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 kryssningsmissiler | Försvarsnyheter | Tyskland

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

6 Kommentarer

  1. Jag tvivlar på motiveringen för detta uttalande eftersom E. Macron mycket väl vet att USA och FRG är emot all utplacering, den ena av politiska skäl (val), den andra historiska och tekniska (orutinerade Bundeswehr) och han förstod, jag tänk och hoppas att den franska armén som befinner sig i sval är oförmögen att ensam ta sig an en operation av denna karaktär.
    Å andra sidan skapar han med sitt tal ett ämne för politisk oenighet som gör det möjligt för honom att ta itu med sitt privilegierade mål, RN, som direkt hotar renässansen i valet till Europaparlamentet: sålunda kommer det att presenteras som fiendens parti som vägrar att stödja Ukraina – ett ämne som Macron anser vara splittrat inom det franska samhället, vilket, enligt min mening, inte längre är fallet – och därför inte tillhör den "republikanska bågen", pro-ryska och anti-europeiska, slutligen hela samlingen av komediförrädaren! Denna operation har redan startat i nationalförsamlingen, och skonar LFI som är lika emot alla ingripanden som RN.
    När det gäller "operatörerna" på plats har det alltid funnits några och presidenten kunde ha besparat sig en sådan förklaring för att öka volymen, särskilt eftersom deras närvaro aldrig har varit föremål för någon publicitet.

  2. Samma tyske förbundskansler, som efter att ha gett ett vapen till Vladimir Putin mot sina brittiska och franska allierade, på grund av låg inrikespolitik, klagar över en läcka genom videokonferens från sitt flygvapen. När det dåliga exemplet kommer från de högsta skulle vi skratta åt det om det inte var bättre att gråta över det. Vår granne är allt annat än en pålitlig allierad.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna