370 VBCI Filoctete och använd från Nexter för Grekland?

Under flera år har franska Nexter gjort betydande ansträngningar för att positionera sig för att ersätta mellansegmentets pansarfordon och infanteristridsfordon från den grekiska armén, en marknad som uppskattas till nästan 2 000 pansarfordon.

Enligt den grekiska sajten Defensereview.gr, skulle den franska industrimannen för några dagar sedan ha skickat ett särskilt attraktivt erbjudande till Aten, angående den lokala konstruktionen av 200 VBCI Philoctete pansarinfanteristridsfordon, en version av VBCI Mk2 speciellt utformad för denna marknad, och som bär bl.a. andra saker, ett T40-torn.

Utöver dessa 200 pansarfordon i infanteristridskonfiguration, skulle erbjudandet även gälla konstruktion av 50 andra VBCI:er i olika stödkonfigurationer (sanitär, artilleriobservation, kommando, etc.).

Framför allt verkar det som att Nexter erbjöd försäljningen av 120 begagnade VBCI:er, hämtade från den franska arméns "reserver", för att möjliggöra snabb omvandling och maktökning för de grekiska arméerna, som idag implementerar . detta segment, BMP-1A1 av ryskt ursprung och tyska Marders, särskilt daterade pansarfordon.

Nexters Philoctete VBCI och dess T40-torn

Designad speciellt för att tilltala de grekiska arméerna, bär VBCI Filoctetes också namnet på en hjälte från antik mytologi, följeslagare till Herakles och exceptionell bågskytt.

VBCI Philoctete Nexter
VBCI Philoctete använder ett T40-torn beväpnat med 40 CTA-kanonen, två Akeron MP pansarvärnsmissiler och en fjärrmanövrerad 7,62 mm eller 12,7 mm maskingevär.

Detta är baserat på den nya VBCI Mk2 av Nexter, som för tillfället gått samman med Greek Hellenic Defence Systems (HDS), för att på bästa sätt möta de grekiska arméernas operativa förväntningar, samttill Atens industriella förväntningar.

Detta stridsfordon på 32 ton drivs av en ny 600 hk Volvo turbodieselmotor, vilket ger det ett effekt-viktförhållande på nästan 19 hk per ton och en axellast på åtta ton. Faktum är att den bibehåller utmärkt rörlighet, inklusive terräng, som VBCI själv, samtidigt som den behåller fördelarna med hjulet för långväga resor.

Förutom de två besättningsmedlemmarna, en stridsvagnschef och en pilot, transporterar pansarfordonet åtta soldater utrustade med högkvalitativ komfort och högt skydd, "bland de bästa i sin kategori", enligt den grekiska militären som testade det .

Framför allt bär Philoctete T40-tornet, beväpnat med 40 CTA-kanonen som den som redan utrustar den nya EBRC Jaguar of the Army, såväl som den brittiska arméns Ajax. Med hjälp av teleskoperad 40 mm ammunition kan pansarfordonet skjuta upp till 200 skott per minut, 80 skott i standardanvändning, med olika typer av granater beroende på målen som ska behandlas (pilgranater, explosiv, rök, luftvärn...) .

Lätt stridsvagn / pansarspaningsfordon EBRC Jaguar
Närbild på T40-tornet på EBRC JAGUAR.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Infanteristridsfordon | Försvarsnyheter | Konstruktion av pansarfordon

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

  1. Så, en Philoctetes VBCI med ett 40 mm CTA + x02 Akeron MP-torn skulle vara lika med en Jaguar i eldkraft, medan den senare inte har någon trupptransportkapacitet...?
    Vilken fördel har Jaguar, om någon? Ammunitionskapacitet? Rörlighet?

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna