Kreml sätter Ryssland på krigsfot mot väst

De senaste dagarna har deklarationer följt varandra i Ryssland, för att presentera den bana som Vladimir Putin avser att ge till landet, mot Ukraina och mot Europa. Oavsett om det provocerades av den franske presidentens tillkännagivanden eller inte, har den nyvalde ryske presidenten nu lagt sina kort vad gäller sina ambitioner och med vilka medel han avser att rusta sig för att uppnå dem.

Således, med skapandet av två nya kombinerade väpnade styrkor i den västra zonen, vända mot Europa, ökningen av industriella resurser för att leverera ännu mer vapen och ammunition till styrkorna, eller till och med omkvalificeringen av den särskilda militära operationen i Ukraina, i krig, öppnar vägen för en ny mobilisering, tyder allt på att Ryssland nu befinner sig på krigsfot, och riktar sig bortom Ukraina, Europa självt.

Ryssland förbereder sig för att bli mer engagerad i Ukraina och i förhållande till Europa.

"Vi är i krig. Ja, det började som en speciell militär operation, men så fort det här samhället bildades där, när det kollektiva väst blev deltagare i det från Ukrainas sida, blev det redan ett krig för oss. Jag är övertygad. Och alla borde förstå detta, för deras interna mobilisering.”

Ryssland Dmitrij Peskov
Kremls talesperson Smitry Peskov omklassificerade den särskilda militära operationen i Ukraina som ett krig i en intervju.

Så uttryckte sig Kremls talesperson Dimtry Peskov, intervjuad av den ryska nyhetssajten Argument och fakta. Låt oss komma ihåg att fram till nyligen var det enkla faktum att hänvisa till den ryska specialmilitära operationen, med termen "krig", förkastligt i rysk lag och straffarett fängelsestraff på upp till 15 år, för journalister och offentliga personer.

I själva verket är denna förändring, med Peskovs ord, allt annat än anekdotisk. Han betecknar inte bara kriget i Ukraina som ett krig, vilket öppnar vägen för till exempel mobilisering av ytterligare reservister, utan han utvidgar begreppet fiende till det "kollektiva väst", det vill säga alla länder. från västblocket som ger militär hjälp till Kiev.

Utan att direkt leda till öppnandet av fientligheter med europeiska länder, förbereder denna deklaration den ryska opinionen så att Kreml och dess president, nyvalda, påskyndar omvandlingen av landet, inom institutionerna, samtidigt som de lägger ansvaret för denna utveckling på stöd från samma västerlänningar till Ukraina.

Mot en snabb och massiv omvandling av de ryska arméerna för att gå om NATO

Uttalandet från Kremls talesperson kommer dagen efter tillkännagivandet av Sergei Shoigu om skapandet av ett trettiotal nya större enheter, 14 divisioner och 16 brigader, samt två armékårer för att integrera dem, placerade i Zapads militärdistrikt (väst), såväl som i de två nya militärdistrikten, det i Leningrad och det i Moskva.

T-80BVM Ryssland Zapad 2017
Ryska T-80BVM och terminator under Zapad 2017-övningen

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Nato vs Ryssland spänningar | Militära allianser | Försvarsanalys

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

5 Kommentarer

 1. och här går du igen för att förmedla rysk propaganda
  för din information, engelsmännen som alltid är mycket välinformerade när det gäller spionage uppskattar leveransen av pansarfordon för 300 till 2023 ……………vi är långt ifrån de 1500 som ryssarna tillkännagav.

 2. Blocket Ryssland-Kina har beväpnat sig i hög hastighet i mer än 10 år nu och våra kära modiga europeiska ledare ser apatiskt ut "ah ja, men nej det är säkert, men det är inte bra...". de kommer aldrig att våga", angående beslutsamheten hos dessa samma människor, den berömda planen med 1 miljon ammunition, av vilken Europa knappt har kunnat hedra hälften av den... fakta, ingenting annat än fakta, "fredens utdelningar "Vi har i 30 år en generation politiker (värdiga arvtagare till Daladier och Chamberlain) som absolut inte har kunnat ifrågasätta sig själva på det ekonomiska planet (budgetar fastställda som om vi fortfarande var i tiden för de 30 härliga tillväxtfrågorna och inkomster) samt geopolitik. Biden under hela januari 2022 under sändningarna av information om den överhängande risken för attack eller dagen innan attacken skulle ha meddelat att amerikanska och NATO-trupper skickats med ett försvarsavtal för KIEV, aldrig Putin (aka StaPoutler) skulle inte ha attackerat, istället dagen innan Biden meddelade ”aldrig en amerikansk soldat kommer att dö i Ukraina”, resultat för Putin = grönt ljus och han lät sig inte uppmanas att göra det, dagen efter åkte han glatt dit. politikerna sedan 2014 har sett utvecklingen väldigt bra, det värsta är att kassandrarna i de baltiska staterna har skrikit från hustaken sedan 2004 och hotat honom med Putin. trots detta och de två åren av krig verkar vår politik falla från molnen, det finns ord, men ingen konkret handling, som Difesa online ofta påpekar, tittar vi och vi kommer inte att vara redo på D-dagen, bara observera stiga medan du tittar på det och säger "Jag förstår inte hur detta kunde ha hänt" faktiskt som du sa "att de inte längre kommer att kunna överraska, om situationen skulle förvärras ytterligare under de kommande månaderna och åren, och européerna finner sig själva utan medel för att begränsa det” tyvärr är detta vad som hägrar... ingen större statsman vid makten i hela västvärlden för närvarande. Slutligen tack för denna sida och dina inlägg (om ibland lite för chauvinistiska), eftersom jag är binationell minns jag att samarbetet mellan försvarsindustrin är nödvändigt och livsviktigt idag och framför allt att vi beslutar oss för att ge den medlen för vårt försvar istället för visa upp våra splittringar (som Putin, Xi och till och med amerikanerna njuter av) utan vilken vi i bästa fall kommer att gå tillbaka 2 år eller så kommer våra barn att tala ryska i värsta fall.

 3. Bonjour Fabrice,

  Det är sant att framtiden inte är ljus.
  Våra ledare börjar upprustning men det är helt klart otillräckligt. Men tror du att 600 000 man skulle räcka för att slå Nato som även utan USA förblir enligt min mening en ganska solid allians på pappret? När det gäller ryska stridsvagnar och stridsvagnar i allmänhet, är deras antal så viktigt som 40 till exempel med tanke på utvecklingen av drönare?

  Har du också hört talas om en eventuell ökning av militärbudgeten i Frankrike?

  • Hej Jordan
   Problemet med Nato är att vi tenderar att lägga ihop alla länders kapacitet för att föreställa oss dess övergripande militära makt. Detta är dock en illusion. Till exempel kommer Frankrike aldrig att begå bortom sina gränser mer än en division och 60/70 stridsflygplan, eller mindre än hälften av sina närstridsstyrkor. Samma för alla länder, utom gränsarbetare.
   Så, ja, 600 000 män skulle vara ett stort problem. Inte för att ta sig till Bilbao, utan för att ta de baltiska länderna, förvisso.
   Ingen information om ökningen av franska militärbudgetar hittills.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna