Franska flottan utökar besättningen på FREMM-fregatter med nästan 20 %

Den franska marinen har just meddelat sin avsikt att utöka besättningsstorleken på sina FREMMs, för att stärka fartygens motståndskraft. Varje fregatt kommer att se sin besättning förstärkas med 20 medlemmar, en ökning med nästan 20 %, exklusive marinflygavdelningen.

Det råder ingen tvekan om att utplaceringarna av Languedoc-fregatten, av Aquitaine-klassen, sedan av Alsace, av den eponyma klassen, i Röda havet, för att eskortera och skydda civila fartyg från Houthi-drönare och missiler, kommer att ha varit rika på lärdomar på den kumulativa tröttheten hos besättningarna efter några veckors hög spänning.

Detta beslut går dock emot en trend mot att minska storleken på militära besättningar, och i synnerhet fregatter, inom västerländska flottor, både på grund av tekniska framsteg inom automatisering och digitalisering av fartyg, såväl som för att svara på spänningarna, ibland allvarliga, som påverkar dessa flottor, i fråga om arbetskraft.

Frestelsen att minska storleken på militära fartygsbesättningar inför Försvarsmaktens HR-kris

För några veckor sedan avslöjade inrikesdirektören för den brittiska gruppen Babcock, John Howie, det eftersträvade målet med utformningen av den nya fregatten av typ 32 från Royal Navy, av minska fartygets besättning till ett femtiotal medlemmar.

Fregatt Typ 32 Royal marin babcock
Type 32 fregatten kommer att baseras på samma skrov som Type 31, men kommer att ha ytterligare kapacitet, särskilt när det gäller anti-ubåtskrigföring.

Enligt honom var denna bana logisk, eftersom den var en del av nedgången som tidigare observerats, från 185 besättningsmedlemmar för Type 23-fregatter av Duke-klassen, till 105 för de nya Type 31:orna som måste tas i bruk under andra halva decenniet, sedan 50, för Type 32s som efterträdde dem.

Den brittiska flottgruppen satsar på utvecklingen av automatisering, robotisering och virtuell närvaroteknik för att uppnå detta, och därmed ge ett oväntat svar till Royal Navy, som stöter på enorma problem med sin personalstyrka.

Som ofta är fallet var reaktionerna på detta tillkännagivande delade, och å ena sidan ansåg dess anhängare att det var djärvt, men realistiskt, och å andra sidan de som såg det med förvåning och trodde att arbetsbelastningen ombord på en fregatt inte skulle vara nöjd med en så liten besättning.

Förbättring av stridsförmågan hos besättningen på den franska flottans FREMM-fregatter

På det här området kommer det senaste tillkännagivandet från den franska flottan säkerligen att ge mat till debatten. I själva verket har den precis meddelat att den kommer att under de kommande månaderna, öka storleken på besättningen på dess FREMM av klasserna Aquitaine och Alsace, från 20 medlemmar, för att nå 140 personer, inklusive luftavdelning.

För den franska flottan handlar det om att bemöta den senaste feedbacken, som de som rör fregatterna Languedoc och Alsace, under deras utplacering i Röda havet, för att eskortera kommersiella fartyg och skydda dem från Houthi-missiler och drönare.

Franska flottans fregatt FREMM Languedoc
Fregatten Languedoc säkerställde skyddet av den kommersiella sjötrafiken i Röda havet i mer än två månader, då besättningen var tvungen att hålla en hög vaksamhetsnivå.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Försvarsnyheter | Jemen konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna