Med en genomsnittlig försening på 2 år blir den amerikanska marinindustrin den amerikanska flottans svaga punkt

Efter två decennier av visuell navigering i en tjock dimma, tar planeringen av den amerikanska sjöfartsindustrin strategiska aspekter för den amerikanska flottan, särskilt i det stridsläge som håller på att växa fram med en kinesisk flotta i full expansion och i full omvandling.

Den amerikanska sjöfartsindustrin är naturligtvis i hjärtat av denna ansträngning, medan Pentagon förväntar sig att den ska öka leveranshastigheterna för vissa nyckelfartyg, såsom Arleigh Burke-jagarna, atomubåtarna från attacken Virginia och Constellations fregatter.

Det kämpar dock redan idag för att klara leveransscheman. För att förstå dessa frågor meddelade marinens sekreterare, Carlos des Toro, i mitten av januari, att han hade beordrat skriva en sammanfattande rapport, om de frågor och svårigheter som USA:s marinindustriella programmering stöter på, och gav en tidsfrist på 45 dagar för att skriva det.

Det är denna rapport som presenterades i början av veckan för marinens sekreterare, och delvis offentliggjordes. Det minsta vi kan säga är att det inte inbjuder till lugn, i det nuvarande internationella sammanhanget.

Stora förseningar påverkar stora amerikanska flottprogram

Faktum är att om vissa program, nämligen jagarna i Arleigh Burke-klassen, de stora amfibiefartygen i Amerika och San Antonio-klassen, och påfyllningstankfartygen förblir "på is". många andra uppvisar mycket betydande förseningar, för många kommer att säga mycket.

Konstellationsklass
Fregatter av Constellation-klassen borde hjälpa till att stärka den amerikanska flottans eskortförmåga, särskilt inom området för anti-ubåtskrigföring.

Detta är fallet för delarna IV och V av de ack så känsliga kärnvapenattackubåtarna av Virginia-klassen, särskilt övervakade med SSN AUKUS-programmet, som tillhandahåller försäljning av 3 till 5 av dem till Australien under de kommande åren. Block IV-fartygen ligger 36 månader efter schemat, medan Block Vs redan ligger 24 månader efter US Navys schema.

De nya nukleära ballistiska missilubåtarna av Columbia-klassen, som ska ersätta de 12 Ohio-klass SSBN, lider också av problematiska förseningar på 12 till 16 månader, trots programmets mycket strategiska karaktär.

Det tredje kärnkraftsfartyget i Gerald Ford-klassen, USS Enterprise, ligger också långt efter schemat, med 18 till 26 månader enligt rapporten, samtidigt som det måste ersätta, 2029, USS Carl Vinson, som då kommer att ha den kanoniska ålder av 47 års tjänst.

Slutligen, Constellation-klassen av fregatter, som uppmanas att spela en central roll i moderniseringen av den amerikanska ytflottan, särskilt när det gäller anti-ubåtskrigföring, ligger efter schemat med avsevärda 36 månader.

En sällsynt sammanfattande rapport i USA beställd av marinminister Carlos del Toro.

Den amerikanska flottans rapport kommer som en chock för många amerikanska aktörer på detta område. Faktum är att om förseningarna av dessa program nämndes tidigare, särskilt under utarbetandet av den amerikanska flottans årliga budget, presenterar det en orolig, ibland föga smickrande övergripande vision av vad som dock utgör en av den amerikanska försvarsindustrins stora stolthet .

SECNAV Carlos del Toro.
Rapporten som beställts av marinminister Carlos del Toro kommer säkerligen att vara ett värdefullt förhandlingsverktyg med den amerikanska kongressen.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Constructions Navales militaires | Analyses Défense | Budgets des armées et effort de Défense

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna