Boeing kanske snart inte längre kan producera F-15EX och F/A-18 E/F i St. Louis

Under de senaste åren har Boeings stridsdivisions kommersiella misslyckanden utgjort ett verkligt hot mot framtiden för produktionslinjerna i dess fabrik i Saint-Louis, Missouri, som framför allt tillverkar F/A-18 E/F Super Hornet och F. -15EX.

Medan den amerikanska flygplanstillverkaren hade sett sin horisont ljusna, med tillkännagivandet av en framtida order på 50 F-15EX till det israeliska flygvapnet, är det deras underleverantörsnätverks tur att väga ett existentiellt hot mot denna verksamhet.

Faktum är att företaget GKN Aerospace, baserat i Hazelwood, i norra förorterna till Saint-Louis, som producerar nyckelelement för konstruktionen av de två Boeing-jaktplanen, meddelade att de hade för avsikt att stänga sin industrianläggning, husets brittiska moderbolag, Melrose Branscher, som tror att det inte längre är ekonomiskt lönsamt.

Boeings stridsflygdivision under press de senaste åren

Uppdatering av 27/04/24: Boeing meddelade, som väntat, förvärvet av GKN, med överföring av 550 av de 600 anställda. Storleken på transaktionen avslöjades inte, vilket tyder på att den är betydande, säkerligen över företagets marknadspris.

För Boeing har det här tillkännagivandet effekten av en bomb, kanske till och med utpressning, eftersom den amerikanska flygplanstillverkaren har gått igenom en svår period i cirka femton år. Boeing har faktiskt sedan början av 2010-talet kämpat för att upprätthålla aktiviteten vid sin Saint-Louis-fabrik, som sysselsätter 16.000 XNUMX personer, för att tillverka flygplanstillverkarens stridsplan.

Boeing Missouri Line
Produktionslinjen Super Hornet and Eagle i St. Louis, Missouri, sysselsätter nästan 16 000 personer.

De successiva valen av Lockheed Martin för F-22, sedan för F-35, följt av Northrop Grummans, för B-21, har i själva verket urholkat dess orderbok, när det amerikanska och saudiska flygplanet, Qataris , Kuwait och australiensare, levererade.

Ännu värre, den amerikanska flottan har under flera år meddelat att de vill sätta stopp för Super Hornet-ordern, som bara överlever genom ingripande av kongressen, medan F-15EX-ordern för det amerikanska flygvapnet har fortsatt att minska, från mer än 200 planerade flygplan till 144, sedan 98 flygplan idag.

I detta sammanhang utgjorde det israeliska tillkännagivandet av en framtida order på 50 F-15EX, i en total order på 18 miljarder dollar, en frisk fläkt för flygplanstillverkaren, i avvaktan på beslut om det amerikanska flygvapnets NGAD-program, och US Navy, även om den senare nyligen meddelade sin avsikt att skjuta upp det några år.

GKN Aerospace-hotet kan få Boeings Saint-Louis-fabrik att upphöra med sin verksamhet redan 2025.

Vi kan mycket väl föreställa oss, i detta sammanhang, att meddelandet från Melrose Industries, ang upphörandet av verksamheten, från 2025, av GKN Aerospace, utgör ett hot som Boeing gärna hade klarat sig utan idag.

GKN Aerospace
GKN Aerospace tillverkar superplaster som är nödvändiga för konstruktion och underhåll av F-15 och F/A-18.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Underleverantörskedja för försvarsindustri

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna