Den franska marinen gynnar Naval Group-korvetten Gowind för att ersätta de 6 Floréal-fregaterna

De 1992 Floréal-fregatterna, som togs i bruk mellan 1994 och 6, utsedda övervakningsfregatter av den franska flottan, utför effektivt många uppdrag, allt från suveränitet till kampen mot narkotikahandel, över hela 11 miljoner km² av Zone Economic Exclusive French.

Dessa lätta fregatter, 93,5 m långa, med en lastdeplacement på nästan 3 000 ton, kommer att behöva bytas ut i början av nästa decennium, efter 30 år av intensiv operativ verksamhet.

Om det hittills verkade som att denna ersättning skulle säkerställas av det europeiska patrullkorvettprogrammet, har Naval Group bekräftat att hypotesen om att välja Gowind-korvetten för detta uppdrag nu gynnades av den franska marinen och ministeriet för försvarsmakten.

Gowind-korvetten kommer att ersätta den franska flottans övervakningsfregatter i Floréal-klassen

Det är det i alla fall vad Stéphane Frémont, vicepresident för export av Naval Group, förklarade, vid mikrofonen av Xavier Vavasseur för Naval News, med anledning av DSA 2024-utställningen som hölls i Kuala Lumpur, Malaysia, från 6 till 9 maj.

Enligt den franske ledaren är det i själva verket Gowind-korvettmodellen som valdes av den franska marinen för att ersätta de sex övervakningsfregatterna av Floréal-klassen. Kontraktet bör förhandlas fram under de kommande åren.

övervakningsfregatten Floréal
De 6 Floréal-klassens övervakningsfregatter upplevde särskilt ihållande aktivitet för att på egen hand säkra de 11 miljoner km2 av den franska exklusiva ekonomiska zonen.

Typen av Gowind specificerades inte. Vi kan dock förvänta oss, med tanke på de uppdrag som fartygen måste uppfylla, att det antingen blir en Gowind 2500, en korvett på 102 meter och 2500 ton, eller, mer osannolikt, en utökad version som skulle vara närmare Gowind av Maharaja Lela-klassen, som når 111 meter och 3100 ton.

Som Stéphane Frémont förklarar i intervjun är de operativa skillnaderna, särskilt när det gäller beväpning och sensorer, mellan Gowind 2500 och Maharadja Tali-klassen, dock mindre, de två fartygen bär samma integrerade mast, samma systemstrid, samma sensorer och identiska vapen.

Ett effektivt fartyg med omfattande kapacitet, inklusive anti-ubåtskrigföring

Valet av Gowind för att ersätta Floréal är utan tvekan goda nyheter för den franska flottan. Om de 6 Floréalerna anmärkningsvärt har utfört sina uppdrag sedan 1992, hade de i själva verket designats för lågintensiva uppdrag, och särskilt kustbevakningsuppdrag, utan anti-ubåtskapacitet och begränsade tillgångar från yta till luft, med två Simbads. beväpnad med Mistral 3. 2015 landades till och med MM38 Exocet anti-skeppsmissiler, som svar på uppfattningen om utvecklingen av nuvarande hot.

Sedan dess har uppenbarligen globala spänningar skapat helt andra behov, särskilt för fartyg som är utplacerade i Stilla havet, Indiska oceanen och nära Persiska viken.

Det är här Gowinds kan ge ett stort mervärde. Korvetterna har faktiskt ett brett utbud av kapacitet, inklusive 16 MICA VL-missiler i vertikala celler för luftförsvar, 8 MM40 Exocet anti-skeppsmissiler, en 76 mm kanon, samt två torpedrör trippel för Mu90 anti-ubåtstorpeder .

Corvette Gowind Egypten
Gowind 2500-korvetterna, liksom de som används av den egyptiska flottan, har ett komplett utbud av detektionssystem och vapensystem, vilket ger dem kapacitet nära de många fregatter.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Försvarsnyheter | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna