Bundeswehr satsar på 6-månaders utvald värnplikt för att nå 460 000 soldater

Som alla västerländska arméer stöter Bundeswehr, som samlar de tre tyska arméerna, på betydande svårigheter med att rekrytera och till och med helt enkelt behålla sin arbetsstyrka på 181 000 aktiva soldater och 35 000 reservister.

Hur kan Berlin under dessa förhållanden hoppas kunna uppnå ett format för sina arméer på 460 000 soldater, inklusive 200 000 aktiva, under de kommande åren för att uppfylla sina åtaganden och operativa åtaganden inom Nato?

Den dynamiske försvarsministern Boris Pistorius presenterade sin strategi för att uppnå detta. Detta bygger på en återgång till en sexmånaders värnplikt, men i en vald modell, som den har tillämpats av de skandinaviska länderna, framgångsrikt, under flera år.

Med en tysk försvarsbudget över 2 % av BNP skulle Bundeswehr mycket väl under de kommande åren kunna nå en storlek som är 45 % större än de franska arméernas och därmed inta en i stort sett dominerande ställning för att bli den obestridliga centrala delen av det europeiska försvaret. .

Bundeswehr står inför sina svagheter och begränsningar av kriget i Ukraina

Dagen efter början av invasionen av Ukraina av de ryska arméerna publicerade general Alfons Mais, dåvarande generalinspektör för Bundeswehr, ett inlägg på det sociala nätverket LinkedIn, som hade effekten av en bomb i Tyskland.

Luftwaffe eurofighter Typhoon
Under 2019 var det bara en handfull Eurofighters Typhoon av Luftwaffe, var faktiskt kapabel att bekämpa, på grund av de administrativa och juridiska bördorna som ålades arméerna, och en budget som var för liten.

Utan konvolution bekräftade den tyske officeren att den tyska armén var naken och endast kunde erbjuda mycket begränsade alternativ till den politiska makten, till stöd för Ukraina, eftersom den saknade resurser.

Om dessa deklarationer gjorde ett stort oväsen över Rhen, och var ursprunget till den berömda Zeitenwende av Olaf Scholz, slog på ett kuvert på 100 miljarder € för att modernisera Bundeswehr, och på ökningen av den senares årliga budget till 2 % av BNP , det förvånade inte på något sätt uppmärksamma observatörer av de enorma svårigheter som tysk operativ personal mött under de senaste åren.

Oavsett om det är en bedrövlig tillgång på utrustning, vapenkontrakt som skjutits upp, skurits eller annullerats och de allt tyngre begränsningar som den verkställande makten och den lagstiftande församlingen har infört för Bundeswehrs funktion, hade den tyska armén faktiskt inte längre operativ förmåga, eller nästan inte längre, på flera år.

I detta kaos, om Zeitenwende potentiellt tillhandahöll de nödvändiga medlen för att initiera den önskade omvandlingen, var det nödvändigt att initiera en djupgående omorganisation av arméerna och deras personal för att möta utmaningen effektivt.

Det är det uppdrag som Boris Pistorius gett sig själv sedan han utsågs till försvarsminister. Efter att ha tagit över tillämpningen av Zeitenwende, sedan efter att ha återställt de fransk-tyska FCAS- och MGCS-programmen, attackerar ministern, som under tiden har blivit den mest populära tyska politiska figuren i landet, nu Schwerpunkt, den mest svår punkt: värnpliktens återkomst i ett land starkt präglat av 30 år av statlig antimilitarism.

En Bundeswehr på 460 000 man, inklusive 200 000 aktiva, för att möta Natos krav

Problemet är verkligen betydande. Trots en särskilt liten storlek på drygt 180 000 aktiva militärer idag, och en reserv på 35 000 män och kvinnor, har Bundeswehr inte på flera år kunnat förnya sin arbetsstyrka dynamiskt och har idag brist på flera tusen aktiva militärer personal, i dess teoretiska format.

Bundeswehren
Bundeswehr kan inte behålla sina siffror, trots ett format som är alldeles för litet för att uppfylla Natos krav.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Försvarsnyheter | Militära allianser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

  1. Jag är fortfarande extremt skeptisk till den operativa reserven... att tro att den motsvarar en utbildad legionär är i bästa fall en illusion och i värsta fall ett intellektuellt bedrägeri.

    Att slåss har blivit en professionell angelägenhet och det är inte 200k fina fötter som kommer att ge verkligt mervärde.

    Kanske på 3:e rang och igen……det är fighters som vi behöver (två divisioner är inte tokigt ändå)

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT