De Forenede Arabiske Emirater henvender sig til MICA VL NG-missilet for deres Gowind 2500 korvetter

I november 2017 bekræftede De Forenede Arabiske Emirater ordren på to Gowind 2500 korvetter fra den franske militærskibsbygger Naval Group. Hvis meget af udstyret udvalgt af Abu Dhabi var af fransk oprindelse, blev antiluftværnet derefter overdraget til det amerikanske ægtepar dannet af det vertikale affyringssystem VLS Mk41 og antiluftskytsmissilet ESSM Block 2, den nye version af arvingen til Havspurven. Men ifølge Naval News hjemmeside, ville de emiratiske myndigheder have ændret deres holdning til at vende sig mod det franske MICA VL NG-missil fra MBDA-missilproducenten, en ny version af selve MICA VL overflade-til-luft-missilet afledt af det meget effektive MICA luft-til-luft missil som udstyrer Rafale og Mirage 2000 i Frankrig og til eksport.

Hvis Abu Dhabi, som før Egypten, vendte sig mod det franske missil, ville det frem for alt være på grund af den amerikanske afvisning af at eksportere Block 2-versionen af ​​sin ESSM til UAE, en gengældelsesforanstaltning forbundet med projektet, der siden ikke blev etableret en kinesisk flådebase i landet, og som blandt andet også havde fået de amerikanske myndigheder til at stille forhandlingerne om anskaffelse af 50 F-35 i bero. Selv efter opgivelsen af ​​det kinesiske projekt ville Washington ikke specifikt have truffet voldgift om tilladelsen til eksport af ESSM blok 2 til Abu Dhabi, og i stedet foreslået den første version af missilet, der i øjeblikket er i tjeneste i mange flåder. Sidstnævnte bruger dog et semi-aktivt styresystem og ikke en aktiv radarsøger som Block 2 eller som MICA VL, hvad enten det er standard eller NG, og derved begrænser skibets mulighed for samtidig at styre flere missiler mod sine mål.

ESSM Mk41 Defense News | CIWS og SHORAD | Forsvarskontrakter og udbud
ESSM-Mk41-parret er unægteligt en succes på den internationale scene, især på grund af dets kapacitet til at ensilere 4 missiler pr.

ESSM Block 1 eller 2 havde dog en stor fordel i forhold til det franske missil, at det kunne pakkes ind med 4 i en Mk41 silo, vi taler da om en "quad pack", der potentielt tillader en korvet som Gowind 2500 udstyret med 2 VLS Mk41 dvs. 16 siloer, for at have 64 luftværnsmissiler, hvor valget af MICA VL NG vil begrænse antallet af missiler om bord til 16. På den anden side på grund af dets autonome skydeevner "skyd og glem" af MICA VL, vil korvetten være i stand til at affyre flere missiler næsten samtidigt for at beskytte sig selv, især da det franske missil er ry for at være mere præcist og effektivt end ESSM Block 1, som oftest skal , lanceres i par for at behandle en enkelt trussel, hvor en enkelt MICA VL er tilstrækkelig. Det er netop her, den nye ESSM Block 2-version bringer betydelig merværdi, da den, ligesom MICA VL, er udstyret med en infrarød koblet radar-målsøgningsenhed, der tillader "Skyd og glem"-brug og derfor reagerer på mætningsangreb.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | CIWS og SHORAD | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler