Russiske styrker sejrer i elektronisk krigsførelse i Donbass

Krasukha 4 fanget af ukrainere e1654693780612

Hvis de russiske hære i løbet af krigens første to måneder syntes ude af stand til at påtvinge sig selv inden for elektronisk krigsførelse, tyder nylige rapporter om kampene i Donbass, at Moskva ville have lært lektien af ​​disse tidligere fiaskoer og nu stoler på en meget intens elektromagnetisk jamming på dette teater.

Frygtet før krigen i Ukraine var de russiske hæres elektroniske krigsførelses-kapaciteter overraskende ineffektive i de første uger af konflikten, hvilket gjorde det muligt for ukrainske styrker at udføre koordinerede aktioner af mange små kampgrupper, støttet af et stort antal droner og meget effektivt artilleri. Man kunne da tro, at de russiske hæres forventede kapaciteter i dette område, som det var tilfældet i andre, var blevet overvurderet. Men i flere uger, mens kampene har raset i Donbass-regionen, Russiske styrker er meget mere effektive på dette område, ved at implementere en kraftig jamming, der hæmmer kommunikationen og brugen af ​​ukrainske droner, samt betydelige lytte- og geolokaliseringskapaciteter i det elektromagnetiske spektrum, hvilket effektivt hæmmede effektiviteten af ​​den strategi, som gjorde de ukrainske hære til succes i starten af ​​konflikten.

TB2 vx BUK Ukraine
Meget effektive i starten af ​​konflikten, synes TB2 kampdronerne nu neutraliserede af jamming og russisk antiluftskytsforsvar i Donbass, hvilket tvinger de ukrainske luftstyrker til at udføre meget farlige pilotmissioner i dette teater

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte at "russiske styrker sejrer i elektronisk krigsførelse i Donbass"

Kommentarer er lukket.