Russische troepen zegevieren in Electronic Warfare in de Donbass

Krasukha 4 gevangen genomen door Oekraïners e1654693780612

Als de Russische legers tijdens de eerste twee maanden van de oorlog niet in staat leken zichzelf op te dringen op het gebied van elektronische oorlogsvoering, geven recente rapporten over de gevechten in de Donbass aan dat Moskou de lessen zou hebben getrokken uit deze mislukkingen uit het verleden en nu vertrouwt op een zeer intense elektromagnetische storing op dit theater.

Gevreesd voor de oorlog in Oekraïne, waren de elektronische oorlogsvoeringscapaciteiten van de Russische legers verrassend ineffectief tijdens de eerste weken van het conflict, waardoor Oekraïense troepen gecoördineerde acties konden uitvoeren van talloze kleine gevechtsgroepen, ondersteund door een groot aantal drones en zeer effectieve artillerie. . Men zou dan kunnen denken dat de verwachte capaciteiten van de Russische legers in dit gebied, net als in andere, overschat waren. Maar sinds enkele weken, terwijl er gevochten wordt in de Donbass-regio, Russische troepen zijn veel efficiënter op dit gebied, door een krachtige storing te implementeren die de communicatie en het gebruik van Oekraïense drones belemmert, evenals aanzienlijke luister- en geolocatiemogelijkheden in het elektromagnetische spectrum, waardoor de effectiviteit van de strategie die het succes van de Oekraïense legers aan het begin van het conflict maakte, effectief werd belemmerd.

TB2 vx BUK Oekraïne
Zeer effectief aan het begin van het conflict, lijken de TB2-gevechtsdrones nu geneutraliseerd door storing en Russische luchtafweer in de Donbass, waardoor de Oekraïense luchtmacht gedwongen wordt om zeer gevaarlijke pilootmissies uit te voeren in dit theater

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor