De schenking van de Oekraïense luchtverdediging zou van cruciaal belang zijn

S300 Brand e1682688604280

Een van de grootste verrassingen die voortvloeiden uit het conflict in Oekraïne zal ongetwijfeld het onvermogen van de Russische luchtmacht zijn geweest, hoewel ze duizend gevechtsvliegtuigen en jachtbommenwerpers hadden opgesteld, om luchtoverwicht boven Oekraïne te verwerven, dankzij een slim en zeer effectief netwerk van luchtverdediging S-300, Buk en andere Osa op het hele grondgebied door de Oekraïense generale staf. Niet alleen zullen de preventieve aanvallen van 24 februari 2022 de middelen waarover de Oekraïners beschikken allerminst onthoofden, maar na een oorlogsjaar zijn de Russische luchtmachten er nog steeds niet in geslaagd om deze dreiging weg te nemen, waardoor ze gedwongen zijn om vaker om zeer dure en schaarse afstandsmunitie te gebruiken om hun doelen in Oekraïne te raken.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor