Grækenland forbereder sig angiveligt på at bestille 6 Rafale supplémentaires

"En kampeskvadron har 18 fly, men en god kampskvadron har 24 fly." Sådan præsenterede en græsk militær kilde, der er specifik for sagen Grækenlands kommende hensigt om at bestille 6 Rafale yderligere til Frankrig for den 332. Hellenic Fighter Squadron, som allerede har sendt 6 piloter til Mont-de-Marsan for at begynde deres transformation på det franske fly. Baseret på den nuværende kontrakt om erhvervelse af 18 Rafale til F3R-standarden, inklusive 6 nye fly og 12 taget fra luft- og rumvåbnets flåde, anslår Athen transaktionsbeløbet til €800 millioner for at give de hellenske luftvåben en væsentlig fordel og varig i forhold til dets langvarige modstander, de tyrkiske luftstyrker.

Hypotesen om en eller flere yderligere kommandoer af Rafale meget hurtigt dukkede op i græske militære, politiske og industrielle kredse, da den første ordre blev ratificeret. Lige så effektiv i luft-luft-missioner, især takket være Meteor- og Mica NG-missilerne, som i luft-jord- og luft-overfladeangreb, ankomsten af Rafale fremstår som en "Game Changer" i spændingerne mellem Athen og Ankara i Det Ægæiske Hav. Men for nu skal de græske myndigheder omhyggeligt investere deres budget til erhvervelse af årligt forsvarsudstyr, mens landet planlægger at erhverve 4 nye fregatter og modernisere sine Meko 200HN-korvetter til 5 mia. €, som det allerede har købt MH-60 Romeo anti -ubmarine krigsføringshelikoptere og moderniserer en del af sin F16-flåde til Block 70+ Viper-standarden. Derudover skal den hellenske hær modernisere sin mellemstore pansrede flåde snart med et anslået behov for mere end 2000 køretøjer.

rafale lavt forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly
Le Rafale fremstår i de hellenske luftvåbens øjne som en "Game Changer" i konkurrencen mellem det og det tyrkiske luftvåben.

Men den sandsynlige anskaffelse af 6 nye Rafale viser den tillid, som de hellenske luftstyrker, men også myndighederne i Athen, har, både til deres nye fly og til det meget solide forsvarspartnerskab, som især forener Frankrig og Grækenland i lyset af gentagne slag fra præsident RT Erdogan i de seneste måneder. Og det er meget muligt, at Athen i de kommende år påtager sig at bestille nye partier af Rafale, hvad enten det er nyt eller moderniseret, både for at holde trit med de omkring 300 tyrkiske F16, F4 og F5, og for at konsolidere interoperabilitet med de franske luft- og flådestyrker. Paris' vilje til at støtte Grækenland i de seneste måneder er et stærkt parameter i dette ønske.

Det kan dog ikke udelukkes, at dette også er en form for "kompensation", der tilbydes Frankrig, hvis Athen vælger et tilbud, der konkurrerer med Naval Group's tilbud i det hellenske fregatprogram. Faktisk betragtes flere tilbud som meget attraktive af landets myndigheder, især Damen, der tilbyder 4 Sigma10515 stærkt bevæbnede fregatter med meget kort varsel for lidt over 3,2 mia. €. Denne repræsenterer en seriøs konkurrent til den franske FDI, især takket være dens 4 VLS Mk41, der gør det muligt at gå i gang med sine 32 siloer langdistance-missiler SM2 samt missiler med mellemstort interval ESSM til 4 pr. af FDI tillader kun brugen af ​​4 Aster-missiler, ganske vist mere effektive end SM50 eller ESSM, men betydeligt færre i antal. Og den gratis overførsel af Jean Bart og Latouche Treville fregatter fra den franske flåde i ventende løsning synes ikke at være et afgørende argument for Athen, Holland, der tilbyder sine 2 fregatter af Karel Doorman-klassen, også betragtet som effektiv.

fdi 1 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly
Selvom det utvivlsomt er mere effektivt på næsten alle områder, bestrides Naval Group FDI stærkt i det hellenske fregatprogram af de hollandske, britiske og amerikanske udbud.

Det britiske tilbud på basis af Type 31 fregatter synes også attraktivt for Athen på trods af dens mere begrænsede operationelle kapacitet, især på grund af dets enhedspris på mindre end € 500 mio. Uden bevæbning, med det hellenske flådes åbne håb om at være i stand til at forhandle. overførslen af ​​de 2 Type 23 fregatter, der skal trækkes tilbage af Royal Navy i de kommende år i overensstemmelse med direktiverne i den nye integrerede strategiske gennemgang. Langt om længe, det amerikanske tilbud på basis af let fregat MMSC, hvis det forbliver meget bagud fra et operationelt synspunkt, har stærk diplomatisk støtte fra Washington, mens Athen fortsat håber, at Det Hvide Hus tager sin side mere fast mod Ankara midt i tyrkisk-amerikanske spændinger og sanktioner. For at opsummere situationen, det franske tilbud er utvivlsomt den bedst mulige i de fleste operationelle aspekter blandt de 4 forslag, der synes at have fordelene ved Athen, men det er også det dyreste, og begrænsningerne i Sylvers lodrette lanceringssystem virker klart imod det.

Beslutninger om at skaffe våben er dog ikke begrænset til en simpel sammenligning af priser og præstationer på et Excel-ark. Inddragelsen af ​​de franske styrker sammen med de hellenske styrker de sidste måneder, som Ankara står overfor, vil utvivlsomt spille en afgørende rolle i de voldgift, der skal gennemføres, mens indkaldelsen af ​​forslag vedrørende det hellenske fregatprogram forbliver i form af bilaterale stat-til-stat-forhandlinger og ikke i form af ' et udbud. Den meget stærke franske tilstedeværelse under Iniochos 2021-øvelsen, med ikke mindre end 11 Rafale og 5 Mirage 2000D udsendt af luftvåbnet og den franske flåde viser Paris' ønske om at bygge en de facto alliance med Athen, samtidig med at kontakterne mellem den franske og den græske forsvarsindustri mangedobles for at undersøge synergier og muligheder for samarbejde. .

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler